Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 17:25

Βίντεο: Ο νέος γυναικολογικός έλεγχος

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 - 4:31:09 μμ
Το τεστ Παπ σε τακτική βάση προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αποτελεί την εξέταση κλειδί για το γυναικολογικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, μόλις 3 στις 10 γυναίκες κάνουν τακτικό έλεγχο. Το τεστ Παπ τις δύο τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με άλλες εξετάσεις που εντοπίζουν καλύτερα ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.  Εκτός από το τεστ Παπ υγρής φάσης που βλέπει καλύτερα τα κύτταρα, υπάρχουν το HPV DNA test και το mRNA test. Οι ειδικοί αναλύουν τις εξετάσεις στο διαδικτυακό κανάλι Health agenda.

Δείτε το βίντεο με το τεστ Παπ
 
Όπως αναφέρει η Μαρία Νασιουτζίκη, γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας: «Κάθε χρόνο στην Ελλάδα επισήμως αναφέρονται περί τα 600 νέα κρούσματα της νόσου αν και εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το τεστ Παπανικολάου είναι η μόνη αναγνωρισμένη εξέταση πρόληψης του καρκίνου. Αναγνωρίζει προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις συμπεριλαμβανομένων των κυτταρικών αλλοιώσεων του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Επίσης, αναγνωρίζει καρκινωματώδεις αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου».
Κάθε πότε να κάνω τεστ Παπ;
H κ. Νασιουτζίκη εξηγεί ότι οι οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ ορίζουν ότι το ΠΑΠ τεστ ενδείκνυται σε γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών ανά 3ετία με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθείται πιστά και συντάσσονται με την πιο πρόσφατη έκδοση των αμερικανικών οδηγιών. Ωστόσο, δεν είναι περιοριστικές για τους γιατρούς. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]