Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 01:11

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Βίντεο: Ο νέος γυναικολογικός έλεγχος
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 - 4:31:09 μμ
Το τεστ Παπ σε τακτική βάση προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αποτελεί την εξέταση κλειδί για το γυναικολογικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, μόλις 3 στις 10 γυναίκες κάνουν τακτικό έλεγχο. Το τεστ Παπ τις δύο τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με άλλες εξετάσεις που εντοπίζουν καλύτερα ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.  Εκτός από το τεστ Παπ υγρής φάσης που βλέπει καλύτερα τα κύτταρα, υπάρχουν το HPV DNA test και το mRNA test. Οι ειδικοί αναλύουν τις εξετάσεις στο διαδικτυακό κανάλι Health agenda.

Δείτε το βίντεο με το τεστ Παπ
 
Όπως αναφέρει η Μαρία Νασιουτζίκη, γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας: «Κάθε χρόνο στην Ελλάδα επισήμως αναφέρονται περί τα 600 νέα κρούσματα της νόσου αν και εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το τεστ Παπανικολάου είναι η μόνη αναγνωρισμένη εξέταση πρόληψης του καρκίνου. Αναγνωρίζει προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις συμπεριλαμβανομένων των κυτταρικών αλλοιώσεων του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Επίσης, αναγνωρίζει καρκινωματώδεις αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου».
Κάθε πότε να κάνω τεστ Παπ;
H κ. Νασιουτζίκη εξηγεί ότι οι οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ ορίζουν ότι το ΠΑΠ τεστ ενδείκνυται σε γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών ανά 3ετία με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθείται πιστά και συντάσσονται με την πιο πρόσφατη έκδοση των αμερικανικών οδηγιών. Ωστόσο, δεν είναι περιοριστικές για τους γιατρούς. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newse.gr

​ ​​

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψτε στο newse όλες τις εξελίξεις και τα θέματα για την οικονομία

Ό,τι συμβαίνει, ανεβαίνει και στο Facebook! Ακολούθησέ μας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]