Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 00:17

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Επιδοτήσεις αγροτών ΟΠΕΚΕΠΕ: Δες πότε θα γίνουν οι πληρωμές
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 10:37:07 πμ

Ειδήσεις για την Οικονομία: Δες πότε θα πληρωθούν οι αγρότες πριν τις γιορτές.

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν το διάστημα από 18 έως 20 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να καταβληθούν η εκκαθάριση της Βασικής, η Πράσινη Ενίσχυση και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

Παράλληλα, μέχρι τις 11/12/2018 θα ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του εθνικού αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των δικαιωμάτων.
Εξάλλου, έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβληθεί η Εξισωτική Αποζημίωση και θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.

Δες πως πληρώνεται η εξισωτική

Σύμφωνα με το υπουργείο, λοιπόν, δικαιούχοι είναι μόνο όσοι είναι ενεργοί γεωργοί και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις του κανονισμού 1307/2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από κει και πέρα, εφόσον κάποιος είναι ενεργός γεωργός και κάνει δήλωση ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), θα πρέπει να συμπληρώσει το αντίστοιχο πεδίο στη δήλωσή του για να ζητήσει εξισωτική αποζημίωση (Μέτρο 13- υπομέτρα 13.1 και 13.2). Η εξισωτική θα δοθεί με βάση το πού βρίσκεται το δηλωμένο αγροτεμάχιο και όχι με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου. Με τη δήλωση του ΟΣΔΕ ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξετάζει για ποιους κωδικούς αγροτεμαχίων τη δικαιούται ο αιτούμενος και στη συνέχεια την πληρώνεται ανά στρέμμα.

Μπορεί λοιπόν να δικαιούται είτε για ορεινή περιοχή (Μέτρο 13.1), είτε για μειονεκτική περιοχή (Μέτρο 13.2) είτε καθόλου, αλλά το ποσό της ενίσχυσης θα υπολογιστεί επί της κάθε έκτασης του επιλέξιμου αγροτεμαχίου και όχι ανά δικαιούχο και όχι για το σύνολο των εκτάσεών του, εφόσον δεν είναι όλες επιλέξιμες.
Διαβάστε επίσης: 

​​Επίδομα ενοικίου 2019: Πως θα κάνεις την αίτηση;​


Διαβάστε όλα τα θέματα για την οικονομία στο newse.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]