Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, 14:06

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Δες πότε έρχεται η πανσέληνος Ιουνίου 2019
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 - 1:46:15 μμ

Η πανσέληνος φωτίζει τους ουρανούς.

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η Σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος. Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Αυτό αποδεικνύει πως η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ' ό,τι ο Ήλιος, και όταν τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. Στην αστρονομική «γλώσσα» λέμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συζυγία και πιο συγκεκριμένα σε αντίθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τους παρατηρητές πάνω στη Γη, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό. Κατά τη φάση της πανσελήνου, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή (έχει νύχτα).
Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Η Σελήνη προκαλεί στέρηση ύπνου

Μέχρι να ανακαλυφθεί ο... ηλεκτρισμός, ενδεχομένως αυτό και να ίσχυε. Προς απογοήτευση όσων το πίστευαν και το πιστεύουν ακόμα, δεν έχουν βρεθεί αξιόλογες συσχετίσεις μεταξύ της Πανσελήνου και της αϋπνίας. Οπότε, το πιο πιθανό είναι να περάσετε μια ήσυχη νύχτα κατά τη διάρκεια μιας Πανσελήνου, όπως και στις άλλες φάσεις της Σελήνης. Αυτό που θα μπορούσε να σας τις αναστατώσει είναι το... smartphone στο κομοδίνο σας ή ο έρωτάς σας.
πανσεληνος ιανουαρίου 2019 πανσεληνος ιανουαρίου 2018 πανσεληνος ιανουαρίου 2017 πανσεληνος ιανουαριου 2018 πανσεληνος ιανουαριου πανσεληνος ιανουαριου 2018 ζωδια πανσεληνος ιανουαριου 2018 λεφακης πανσεληνος ιανουαριου ζωδια πανσεληνος ιανουαριου 18 πανσεληνος 31 ιανουαριου ζωδια πανσεληνος ιανουαριου 2018 προβλεψεις πανσεληνος ιανουαριου 2018 ποια ζωδια επηρεαζει πανσεληνος ιανουαριου 2018 ωρα 1 ιανουαριου πανσεληνος πανσεληνος 2 ιανουαριου πανσεληνος 31 ιανουαριου 2018 πανσεληνος 31 ιανουαριου πανσεληνος 30 ιανουαριου πανσεληνος 31 ιανουαριου 2018 ποιους επηρεαζει
Αποκαλυπτικό το βίντεο που πρόβαλε το πρωινό για το νέο επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης. Στον αγώνα Επικράτειας, οι δυο ομάδες θα έρθουν σε ρίξη, θα υπάρχουνε εντάσεις και καβγάδες.

Πότε έχει Πανσέληνο το 2019

Δείτε τις αναλυτικά παρακάτω:
Ακολουθούν οι ημερομηνίες πανσέληνου και νέας σελήνης για το έτος 2019

Νέα Σελήνη: Ιανουάριος 6
Πανσέληνος: Ιανουάριος 21
Νέα Σελήνη: Φεβρουάριος 4
Πανσέληνος: Φεβρουάριος 19
Νέα Σελήνη: Μάρτιος 6
Πανσέληνος: Μάρτιος 21
Νέα Σελήνη: Απρίλιος 5
Πανσέληνος: Απρίλιος 19
πανσεληνος σημερα  πανσεληνος σεπτεμβριου  πανσεληνος ιουλιου  πανσεληνος οκτωβριου  πανσεληνος νοεμβριου  πανσεληνος 2018  πανσεληνος οκτωβριου 2018  πανσεληνος οκτωβριος 2018
Νέα Σελήνη: Μάιος 5
Πανσέληνος: Μάιος 19
Νέα Σελήνη: Ιούνιος 3
Πανσέληνος: Ιούνιος 17
Νέα Σελήνη: Ιούλιος 2
Πανσέληνος: Ιούλιος 17
Νέα Σελήνη: Αύγουστος 1
Πανσέληνος: Αύγουστος 15
Νέα Σελήνη: Αύγουστος 30
Πανσέληνος: Σεπτέμβριος 14
Νέα Σελήνη: Σεπτέμβριος 28
Πανσέληνος: Οκτώβριος 14
Νέα Σελήνη: Οκτώβριος 28
Πανσέληνος: Νοέμβριος 12
Νέα Σελήνη: Νοέμβριος 26
Πανσέληνος: Δεκέμβριος 12
Νέα Σελήνη: Δεκέμβριος 26

Τι «φεγγάρι» είχε όταν γεννήθηκες και τι αποκαλύπτει για εσένα;

Γνωρίζοντας σε ποια σεληνιακή φάση έχουμε γεννηθεί παίρνουμε πολύτιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα μας, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τα κίνητρα μας στη ζωή.
Καθένας μας έχει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, ανάλογα με το σε ποιά φάση ήταν το φεγγάρι κατά τη στιγμή της γέννησής μας. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων, τείνουν να μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά με αυτούς που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Διαβάστε επίσης: 

​​Επίδομα ενοικίου 2019: Πως θα κάνεις την αίτηση;​


Διαβάστε όλα τα θέματα για την οικονομία στο newse.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]