Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:59

Δείτε τι απίστευτο κάνουν οι κάτοικοι σε χωριό της Εύβοιας

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 12:56:37 μμ

Είναι κάτι το διαφορετικό και πραγματικά σε αφήνει άφωνο.

Μάλιστα κατά καιρούς από όλο τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό που είναι παγκόσμια πρωτότυπο. Έχουν βρεθεί και πολλές φορές στην Εύβοια για να το δουν από κοντά και να το ακούσουν. Πως θα σου φαινότανε να είσαι σε ένα μέρος και να ακούς σφυρίγματα αντί για ομιλίες; Άκου όμως και αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνεις με τον στόμα ανοιχτό. Για περίπου 2.500 χρόνια, οι κάτοικοι ενός ορεινού χωριού χρησιμοποιούσαν μία εκπληκτική γλώσσα, που μόνο αυτοί καταλάβαιναν. Μιλάμε για τα Αντιά στην Νότια Εύβοια. Εκτός από εξωτικές παραλίες στην περιοχή, έχουν και κάτι που τους κάνει διαφορετικούς. Πριν συνεχίσεις το διάβασμα αυτού του ρεπορτάζ, δες φωτογραφίες από την παλιά Χαλκίδα.

Το χωριό που όλοι απορούν

Το χωριό Αντιά στο Κάβο Ντόρο μιλά την σφυριά, μια ομιλία που βασίζεται αποκλειστικά στα σφυρίγματα. Μιλάνε την σφυριχτή γλώσσα της Εύβοιας.

Το κάθε σφύριγμα αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της αλφαβήτου με αποτέλεσμα η σύνθεσή τους, να δημιουργεί ολόκληρες λέξεις και προτάσεις.

Πως ξεκίνησαν να σφυρίζουν;

Πιθανολογείται ότι λόγω της φυσιολογίας του αρχικού οικισμού που βρισκόταν ψηλότερα και άρα πολύ εκτεθειμένος στους ισχυρούς ανέμους, οι κάτοικοι χρειάστηκαν έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 
Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]