Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 18:45

Αυτό που είδαν στην θάλασσα στην Εύβοια, δεν θα το ξεχασουν ποτέ [pics]

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 12:50:29 μμ

Διαβάστε για το υπέροχο θέαμα που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περαστικοί και κάτοικοι στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Πραγματικά η φωτογραφία που θα δείτε είμαστε σίγουροι ότι θα σας φτιάξει την διάθεση. Τέτοιες εικόνες δεν τις συναντάς κάθε μέρα. Για όσους δεν ξέρουν την περιοχή, να σας πούμε ότι για να πας από τη Χαλκίδα προς το Αλιβέρι, ταξιδεύεις με την θάλασσα δίπλα σου. Είναι ένα από τα αξιοθέατα της διαδρομής.

Και αυτό που σε κάνει να νοιώθεις υπέροχα είναι το θέαμα που αντικρίζεις στη θάλασσα. Πριν δεις τις φωτογραφίες, σου έχουμε ετοιμάσει και ένα ρεπορτάζ για το κουτί στην Εύβοια που σε κάνει να χαμογελάς.

Πάνω από 100 δελφίνια έκαναν βόλτα κοντά στην ακτή. Ένα υπέροχο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι Εύβοιας, καθώς δελφίνια έκαναν βόλτα λίγα μόλις μέτρα από το δρόμο. Ένας σχηματισμός από δελφίνια παιχνιδίζοντας στα νερά και χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους τα παρακολουθούσαν.

Το ωραίο αυτό σκηνικό συνέθεσαν περισσότερα από 100 δελφίνια ενώ αρκετοί ήταν οι περαστικοί που κατάλαβαν την παρουσία τους, σταμάτησαν τα αυτοκίνητα τους και βγήκαν να απολαύσουν το θέαμα, ξεχνώντας έστω και για λίγο τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Πριν δεις την απίθανη φωτογραφία, σου έχω και ένα ρεπορτάζ για χωριό της Εύβοιας που είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Δείτε την φωτογραφία

Λίγα λόγια για το Αλιβέρι

Το Αλιβέρι είναι σύγχρονη κωμόπολη, η οποία παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά από την έδρα του Νομού, Χαλκίδα. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου. Επίνειο και λιμάνι του Αλιβερίου είναι ο Κάραβος, που αποτελεί και το τουριστικό κέντρο της περιοχής. Στη νοτιοανατολική πλευρά του Καράβου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της περιοχής, της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ.

Όταν η θεά Ήρα γεννήθηκε στο Αλιβέρι

Από τη μυθολογία μαθαίνουμε ότι η Θεά Ήρα γεννήθηκε στην Εύβοια και στον σημερινό ξεροπόταμο του Αλιβερίου Ίμβρεστο, στην είσοδο της πόλης.  Σε όλη την περίοδο της προϊστορίας έχουν βρεθεί κτερίσματα οψιανού σε πολλές περιοχές. Πολλές είναι οι αποδείξεις ύπαρξης ζωής στην  περιοχή από τη  νεολιθική  εποχή. Στην άκρη του ακρωτηρίου Μεσονήσι σχηματίζεται μικρή ακρογιαλιά με αμμουδιά όπου υπάρχει εκκλησάκι της Παναγίας της Τριχερούσας. Στη θέση αυτή συλλέχτηκαν πολλά όστρακα και οψιανοί.

Η παράλια περιοχή στο Μηλάκι και τη Μαγούλα ήταν κατοικημένη απ’ τους Νεολιθικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Ευρήματα από το Μηλάκι φαρικά όστρακα καθώς και λίθινα ευρήματα, εκπληκτικό αριθμό εργαλείων από οψιανό, λεπίδες λεπίδες και απολιπίσματα, που κάνουν πιθανή την ύπαρξη εργαστηρίου στην περιοχή για την επεξεργασία αυτής της πέτρας.
Το πλήθος του οψιανού δείχνει ότι το Αλιβέρι ήταν ένα από τα κυριότερα κέντρα εισαγωγής και επεξεργασίας του προϊόντος.

Όταν βρέθηκε τάφος με Μυκηναϊκά αγγεία

Στο Λιβάδι Αλιβερίου βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος που περιείχε Μυκηναϊκά αγγεία. Σήμερα η θέση αυτή, ανατολικά του δρόμου απ’ το Αλιβέρι στον Κάραβο είναι πυκνοκατοικημένη. Ένας άλλος Μυκηναϊκός τάφος που βρίσκεται στην περιοχή Κατακαλού, είναι της περιόδου 3000 – 1300 π. Χ. και όπως αναγράφεται στο αρχαιολογικό δελτίο, εάν γίνουν ανασκαφές θα ευρεθούν και άλλοι. Πρόκειται    για  ένα   θολωτό   τάφο, σαν   μικρογραφία   του  τάφου    του  Αγαμέμνονα . Είναι ο μοναδικός θολωτός τάφος στην Εύβοια, που διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ο θάλαμος έχει κάτοψη κυκλική και είναι κτισμένος με αργούς λίθους μικρών διαστάσεων. Στη βάση του έχει διάμετρο 5,60μ. και μέγιστο σωζόμενο ύψος 4,70μ. Η είσοδος έχει μήκος 3,30μ. και καλύπτεται με ανακουφιστικό τρίγωνο. Ο τάφος χρονολογείται στους μυκηναϊκούς χρόνους (16ος-12ος αιώνας π.Χ.). Κατά τις εργασίες αναστήλωσης του τάφου έγινε υποστύλωση της θόλου, του υπερθύρου και της εισόδου. Ο τάφος ανασκάφηκε το 1907, από τον Γ. Παπαβασιλείου. Εξαιτίας της σύλησής του δεν βρέθηκαν κτερίσματα, με εξαίρεση μία κύλικα. Κατά τις εργασίες καθαρισμού και υποστύλωσης του τάφου βρέθηκαν όστρακα και χάλκινο νόμισμα.     

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 
Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]