Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:05

Δες τι κακό μπορεί να σου κάνει και το χεις μέσα στο σπίτι σου στην Εύβοια

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 - 9:40:51 πμ

Ο τρόπος που τον χρησιμοποιείτε όμως, συχνά υπονομεύει την υγεία σας.

Καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά

Τα μικροκύματα χρησιμοποιούν σύντομα κύματα ενέργειας, τα οποία επηρεάζουν κυρίως τα μόρια του νερού για την πρόκληση δονήσεων και θερμικής ενέργειας, άρα θερμότητας. Η θερμότητα που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε τα φαγητά διασπά τα θρεπτικά συστατικά σε κυτταρικό επίπεδο.

Χημικές αντιδράσεις

Όταν τα κρέατα, τα πουλερικά και τα ψάρια ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σχηματίζονται στην επιφάνειά τους ουσίες που ονομάζονται ετεροκυκλικές αμίνες και ενοχοποιούνται για καρκίνους.

Υπογονιμότητα

Η έκθεση σε φθαλικές ενώσεις σχετίζεται με προβλήματα γονιμότητας, ενώ η έκθεση του αναπτυσσόμενου εμβρύου σε διασφαινόλη-Α έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο ασθενειών, όπως διαβήτης και καρδιοπάθειες. Η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί σε μπιμπερό και ποτήρια για βρέφη και παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 
Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]