Τελευταία ενημέρωση:
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 17:27

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε

Δεν φαντάζεσαι γιατί πέφτουν τα μαλλιά σου!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 - 8:35:15 πμ

Η πιο συχνή αιτία είναι τα χαμηλά επίπεδα του σιδήρου στο αίμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, με τη βοήθεια συμπληρωμάτων διατροφής που μπορεί να σας συστήσει ο γιατρός σας, είτε ενισχύοντας τη διατροφή σας σε κόκκινο κρέας, σπανάκι, φακές κ.α. που είναι φυσικές πηγές σιδήρου, οι τιμές του σιδήρου μπορούν να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Ο δερματολόγος και ειδικός σε θέματα του τριχωτού της κεφαλής, Sally-Ann Traver, εξηγεί μερικές ακόμα αιτίες της τριχόπτωσης. 

Άγχος
Ο κλασικός ένοχος για πολλά προβλήματα υγείας, ευθύνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και για την τριχόπτωση. Δεν είναι όμως μόνο το χρόνιο στρες που μπορεί να κάνει τις τρίχες των μαλλιών σου να εμφανίζουν πτωτικές τάσεις. Ένα ξαφνικό ή αγχωτικό συμβάν μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους, ανακόπτοντας πρόωρα την ανάπτυξη της τρίχας και οδηγώντας την στην φάση αδράνειας (τελογενής φάση) στην οποία θα παραμείνει για 3 περίπου μήνες έως ότου να πέσει. Ακόμα όμως και σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού, αν δεν συντρέχουν παθολογικά αίτια, τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν και πάλι. «Η τριχόπτωση εντείνεται περίπου 2 μήνες μετά από περιόδους άγχους και η κατάσταση του τριχωτού επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα 4 μήνες αφότου αρχίσετε να νιώθετε κι εσείς πιο ήρεμη», υποστηρίζει ο Δρ.Τράβερ.

Απότομη αλλαγή διατροφικών συνηθειών
Ένα από τα πράγματα που μάθαμε από πολύ νωρίς είναι πως κάθε δράση, έχει αντίδραση. Έτσι, όταν στερείς ή αποκλείεις ομάδες τροφών από τη διατροφή σας, το σώμα σας καταλαβαίνει ότι δεν δέχεται τα ίδια θρεπτικά συστατικά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]