Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 15:34

Εξέταση αίματος: Κάθε πότε πρέπει να γίνεται & τι μας δείχνει

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 9:59:52 πμ

Η συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνεται η εξέταση αίματος εξαρτάται από ευρύ φάσμα παραγόντων, όπως το ατομικό ιατρικό ιστορικό, το οικογενειακό ιστορικό, το φύλο, η ηλικία και ο τρόπος ζωής.

Συνήθως η εξέταση αίματος προτείνεται από τον γιατρό στο πλαίσιο ενός τσεκάπ, είτε αυτό γίνεται κάθε χρόνο είτε πιο αραιά. Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για εξέταση ρουτίνας που δεν γίνεται με αφορμή κάποιο συγκεκριμένο σύμπτωμα που μπορεί να εκδηλώνει ο ασθενής.

Άλλοτε πάλι ο ασθενής επισκέπτεται τον γιατρό παραπονούμενος για ενοχλήσεις και τότε η εξέταση αίματος είναι ένα πρώτο και απαραίτητο βήμα για τη σωστή διάγνωση. Για παράδειγμα, ένας ασθενής που αναφέρει ότι νιώθει επίμονη κούραση παρά το γεγονός ότι κοιμάται τις συνιστώμενες 7-9 ώρες κάθε βράδυ χρειάζεται την εξέταση αίματος ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έλλειψη σιδήρου ή διαταραχή των ορμονών του θυρεοειδούς στον οργανισμό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 
Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]