Ποιος πυροσβεστήρας είναι κατάλληλος για την επιχείρησή σας;

Η ασφάλεια είναι απαραίτητη σε κάθε εγκατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες κτιρίων αναζητούν τρόπους για να διασφαλίσουν ότι οι επενδύσεις τους είναι ασφαλείς. Για πρώτη φορά, η πρόσληψη ενός αξιόπιστου εργολάβου και κατασκευαστικής εταιρείας είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται σωστά. Στη συνέχεια, η συνεργασία με έναν επιθεωρητή μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από ελαττωματικά και επικίνδυνα αντικείμενα κατά την εγκατάσταση. Η επένδυση σε συσκευές ασφαλείας είναι επίσης απαραίτητη. Όσον αφορά τις συσκευές ασφαλείας, μια από τις πιο δημοφιλείς είναι οι πυροσβεστήρες. Τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες κτιρίων και σπιτιών πιστεύουν ότι όλοι οι πυροσβεστήρες είναι οι ίδιοι. Υπάρχουν πολλοί πυροσβεστήρες για να διαλέξετε και αφορούν διαφορετικές κατηγορίες πυρκαγιάς.

Μερικούς τύπους πυροσβεστήρων θα αναλύσουμε παρακάτω:

Νερού
Στις μέρες μας, υπάρχει μόνο ένας τύπος πυροσβεστήρα νερού. Ένας πυροσβεστήρας νερού είναι καθαρός, εύχρηστος, φθηνός αν χρειαστεί γέμισμα ξανά και δεν αφήνει άσχημο κολλώδες υπόλειμμα. Αυτός ο τύπος πυροσβεστήρα είναι ιδανικός για πυρκαγιές κατηγορίας Α. Αυτός ο τύπος πυροσβεστήρα έχει βαθμολογία 13A. Αυτή η βαθμολογία δείχνει το μέγεθος της πυρκαγιάς που μπορεί να σβήσει.

Υδροψεκασμός
Ο επόμενος δημοφιλής τύπος πυροσβεστήρα είναι ο υδροψεκασμός. Αυτός ο τύπος πυροσβεστήρα χρησιμοποιεί ειδικά χημικά πρόσθετα που το καθιστούν πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πυρκαγιών κατηγορίας Α. Με την προσθήκη ειδικών χημικών, ο υδροψεκασμός είναι επίσης αποτελεσματικός χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Επιπλέον, έχει βαθμολογία πυρκαγιάς 21Α, υψηλότερη από τον πυροσβεστήρα νερού. Τα συστήματα πυρόσβεσης υδροψεκασμού διαθέτουν ειδικό ακροφύσιο για καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια.

 CO2
Οι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα είναι ιδανικοί για πυρκαγιά που προκαλείτε από ηλεκτρικό εξοπλισμό, καθώς το αέριο σβήνει τις φλόγες χωρίς να αφήσει υπολείμματα. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο πυροσβεστήρα σε νοσοκομεία ή εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να επιλέξετε μη μαγνητικούς πυροσβεστήρες CO2 για να αποφύγετε παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές. Εκτός από αυτό, τα συστήματα πυρόσβεσης CO2 διατίθενται σε τεράστια δοχεία που είναι ιδανικά για τοποθεσίες με μεγάλα μηχανήματα, αίθουσες υπολογιστών ή αποδυτήρια.

Αφρός
Οι πυροσβεστήρες αφρού είναι ένας αποτελεσματικός εξοπλισμός πυρόσβεσης για πυρκαγιές κατηγορίας Α και Β. Τα σύγχρονα συστήματα πυρόσβεσης αφρού περιέχουν επίσης υδατικό φιλμ σχηματισμού αφρού γνωστό και ως AFFF. Με αυτή τη λύση, ο αφρός δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα εάν κατά λάθος πιτσιλιστεί σε ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Σκόνη
Τα συστήματα πυρόσβεσης με σκόνη συνήθως περιέχουν σκόνη πυρόσβεσης πολλαπλών χρήσεων, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση σε πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β και Γ. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο τύπος πυροσβεστήρα χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών, από εργοστάσια έως οχήματα, αποθήκες και σπίτια.

Έπειτα από την χρήση ενός πυροσβεστήρα, κρίνεται απαραίτητη η συντήρηση του, καθώς και η προγραμματισμένη συντήρηση που γίνεται μια φορά τον χρόνο, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η αναγόμωση πυροσβεστήρα είναι άλλη μια διαδικασία εξίσου απαραίτητη, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια, καθώς το υλικό πυρόσβεσης εξασθενεί και δεν θα είναι δραστικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εξοπλισμός ασφάλειας όπως είναι οι πυροσβεστήρες, ο αυτόματος απινιδωτής, το κιτ πρώτων βοηθειών, είναι απαραίτητος σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο προκειμένου να αποφευχθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Ψάχνουν να πάρουν τον θησαυρό της θάλασσας

ΔΥΠΑ εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα