Απογραφή πρόστιμο: Προβλέπεται;

Η αυταπογραφή έληξε και ξεκινούν οι προσωπικές συνεντεύξεις προκειμένου να μετρηθεί ο πληθυσμός της χώρας μας.

Από εδώ και στο εξής ο απογραφέας θα επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά για να συνεχίσει η απογραφή.

Έληξε η παράταση που δόθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του πληθυσμού.

Πολλοί ρωτούν αν είναι υποχρεωτική η απογραφή και αν προβλέπεται πρόστιμο. Η απάντηση είναι πως η Απογραφή 2021 είναι υποχρεωτική και πως προβλέπεται πρόστιμο, το οποίο όμως η ΕΛΣΤΑΤ για την ώρα δεν επιθυμεί να επιβάλλει.

Για ποιους θα μείνει ανοιχτή η εφαρμογή; Συγκεκριμένα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Πολλοί ρωτούν αν θα δοθεί και νέα παράταση για την απογραφή πληθυσμού 2021.

Η δεύτερη φάση την ΕΛΣΤΑΤ απογραφή 2021, θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει προσωπική συνέντευξη με σκοπό την συμπλήρωση των σχετικών δελτίων Απογραφής.

apografi gov gr είσοδος: Η ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Απογραφή πληθυσμού 2021: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή τους έδωσε η Ελληνιστική Στατιστική Αρχή.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανείς για το χαρτάκι της απογραφής. Αν όμως χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει τηλέφωνο για την απογραφή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία σχετικά με την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ. Υπεύθυνη είναι η διεύθυνση Στατιστικών Πληθυσμού, Απασχόλησης & Κόστους Ζωής και το τμήμα Στατιστικών Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Τα τηλέφωνα είναι: .: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2911, 213 135 2913

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το χαρτάκι θα αποσταλεί στον πολίτη που δεν το έχει λάβει. Από τη στιγμή που θα έρθει αυτό σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα.

Apografi.gov.gr: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ξεκίνησε την απογραφή του πληθυσμού.

Ξεκίνησε η παράδοση των κωδικών στα σπίτια από τους 60.000 απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ – Για πρώτη φορά η γενική απογραφή πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της αυτοαπογραφής.

Γίνεται κάθε 10 χρόνια και συγκεντρώνει στοιχεία για το μόνιμο πληθυσμό της χώρας, όπως τη σύνθεση των νοικοκυριών, την ηλικία των μελών τους, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά και εργασιακά χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι αφενός εμπιστευτικά και αφετέρου δε ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους:

1) είτε ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.

2) είτε με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

Οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα είναι εφοδιασμένοι α) με την ταυτότητά τους, β) με την ειδική κονκάρδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και γ) με ειδικό έντυπο που θα έχει τη φωτογραφία τους και την πρωτότυπη σφραγίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον θα φορούν μάσκα με το λογότυπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.