Επίδομα 534 ευρώ αιτήσεις: Ποια η διαδικασία

επιδομα 534 ευρω, αιτησεισ

Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε πυρόπληκτες περιοχές μπορούν να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr και να κάνουν αίτηση για το επίδομα 534 ευρώ.

Ένα επίδομα που θα βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Είναι ένα μέτρο αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις και προβλέπεται να δοθεί χρηματική καταβολή.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από το gov.gr όπου θα έχουν την ευκαιρία εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να κάνουν την αίτηση.

Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα πάρουν οικονομική ενίσχυση 534 ευρώ. Επίσης τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Το μέτρο έχει ισχύ έως και τρεις μήνες, ενώ αφορά εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί σε συγκεκριμένες πυρόπληκτες περιοχές έως και μία ημέρα πριν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν επίδομα 534 ευρώ;

Επίδομα 534 ευρώ θα πάρουν οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Λουτρακίου- Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά της Δημοτικής Ενότητας Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, της Δημοτικής Κοινότητας Μάνδρας της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας και της Δημοτικής Κοινότητας Οινόης της Δημοτικής Ενότητας Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης, οι πληγείσες επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μεγαρέων, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 17η/7/2023, από 18/7/2023.

Πού θα γίνει η αίτηση για το επίδομα 534 ευρώ

Μετά την πρώτη δήλωση αναστολής της επιχείρησης – εργοδότη, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα του gov.gr.

Συγκεκριμένα μπορούν να πατήσουν στο λινκ της παρένθεσης (https://supportemployees.services.gov.gr/(S(jh1l50u4guhjo53bhf45b11j))/login.aspx?ReturnUrl=%2f)

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση των κωδικών TaxisNet.

Στη συνέχεια θα πατήσετε εκεί που λέει Υπεύθυνη Δήλωση στην ενότητα «Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κρίσεων»

Οι δικαιούχοι θα κάνουν μόνο μια φορά υπεύθυνη δήλωση και δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή δήλωσης τους για τους υπόλοιπους μήνες.