Βάσεις 2021: Πότε βγαίνουν; Τι ώρα

Τι ώρα βγαίνουν οι βάσεις από το υπουργείο Παιδείας και τι ώρα θα γίνει η ανακοίνωση; Αποτελέσματα πανελληνίων 2021: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις από το υπουργείο Παιδείας; Πότε θα βγουν οι βάσεις και θα δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων; Βάσεις ΕΠΑΛ και πανελληνίων 2021: Πότε τελικά βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Τα παραπάνω είναι ερωτήσεις πολλών γονέων και υποψηφίων.

-Βάσεις 2021: Ποια ημερομηνία θα ανακοινωθούν;

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται η διαδικασία για τους βαθμούς των πανελληνίων και ξεκαθαρίζει που θα περάσουν οι υποψήφιοι.

Όλες οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων 2021.

Results.it.minedu.gov.gr: Εκεί θα βγουν τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2021

Όπως ακούγεται, οι βάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Πέρυσι, η ανακοίνωση των βάσεων 2020 έγινε στις 28 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί. Πάντως σήμερα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 11 το πρωί.

Αναλυτικά μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό sms με τα αποτελέσματα.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν ομοίως σχετικό sms και όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Εννοείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν παραδοσιακά και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με ανάρτηση των σχετικών πινάκων.

Δείτε στο ρεπορτάζ, ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 ανά επιστημονικό επίπεδο. Δείτε σε ποιες σχολές θα υπάρχει η μεγαλύτερη άνοδος.

Οι πολύ καλές επιδόσεις των υποψηφίων σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στο 3ο επιστημονικό πεδίο, ανεβάζουν σχεδόν όλες τις Ιατρικές πάνω από το κατώφλι των 18.000 μορίων.

Για το πρώτο επιστημονικό πεδίο, η αύξηση στις βάσεις δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη όπως στην νομική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι του ΕΜΠ που είναι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, επιστρέφουν σιγά σιγά σε υψηλότερες βαθμολογίες, κυρίως λόγω της αύξησης των αριστούχων.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, η άνοδος των βάσεων θα είναι μεγάλη μιας και οι επιδόσεις στη Χημεία και στη Βιολογία και στη Γλώσσα ήταν μεγάλες.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο η πληροφορική και η οικονομικές σχολές θα έχουν αύξηση.