Κουπόνια για βιβλία ΔΥΠΑ 2023: Δείτε τα αποτελέσματα;

δωρεαν βιβλια, δυπα, 2023

Έκλεισαν οι αιτήσεις πριν αρκετές για τα voucher βιβλίων – Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα βιβλίων 2023.

Κάθε χρόνο χιλιάδες δικαιούχοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν βιβλία ολοκαίνουργια, εντελώς δωρεάν και χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Είναι ένα από τα προγράμματα που ξεκίνησε πριν από χρόνια ο ΟΑΕΔ και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα παρόλο το γεγονός που άλλαξε όνομα και ονομάζεται ΔΥΠΑ.

Πότε θα δοθούν δωρεάν βιβλία από την ΔΥΠΑ

Πολλοί αναγνώστες, μας ρωτούν για το πότε θα δοθούν δωρεάν βιβλία το 2023 από την ΔΥΠΑ ή πρώην ΟΑΕΔ.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία της ΔΥΠΑ έχει σταματήσει. Συνήθως ξεκινούν λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων για voucher βιβλίων υποβάλλονταν έως τις 06.08.2023 και ώρα 23:59.

Πέρσι οι αιτήσεις για δωρεάν βιβλία ΔΥΠΑ είχαν ξεκινήσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα οι αιτήσεις υποβάλλονταν από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου 2022, τα μεσάνυχτα με μεγάλη συμμετοχή από τους δικαιούχους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε χρόνο εκδίδονται 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορά βιβλίου.

Πως χρησιμοποιούμε το voucher

Αφού κάνετε την αίτηση σας για δωρεάν βιβλία, στην συνέχεια μετά από λίγες μέρες, έρχεται ένα voucher όπου με αυτό, μπορείτε να αγοράσετε βιβλία.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν μέχρι 25 ευρώ όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, η οικονομική αξία της επιταγής ανέρχεται σε 25 ευρώ και μπορεί να δοθεί για την αγορά περισσοτέρων του ενός βιβλίου και αν η τιμή για παράδειγμα είναι 30 ευρώ, μπορείτε να δώσετε το ένα voucher και 5 ευρώ.

Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα voucher των άλλων μελών της οικογένειας για την αγορά βιβλίων.

Τέλος αν το βιβλίο που θέλετε να πάρετε κοστίζει 17 ευρώ, αν θα δώσετε το voucher των 25 ευρώ, δεν θα πάρετε ρέστα.

Πότε θα δοθούν τα vouchers για δωρεάν βιβλία ΔΥΠΑ 2023;

Το ίδιο voucher για βιβλία δίνεται κάθε χρόνο στους δικαιούχους της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ξεκίνησαν οι αιτήσεις λίγες μέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr. Στην κατηγορία Ασφάλιση, θα βρείτε τις Αποζημιώσεις και Παροχές και μετέπειτα τις Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Τα αποτελέσματα βγήκαν στα τέλη Αυγούστου 2023, όπως είχε γίνει και πέρσι. Πιο συγκεκριμένα, διαθέσιμα ήταν από την Πέμπτη 24/08, τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher 25 ευρώ της ΔΥΠΑ για αγορά βιβλίων.

Αμέσως μετά για δύο ημέρες, ακολούθησαν οι ενστάσεις και 29 Αυγούστου 2023, βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για δωρεάν βιβλία 2023;

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Επίσης οι ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.