Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 300 ευρώ: Πότε ξεκινά η αίτηση;

Ένα επίδομα που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Βέβαια δεν θα το πάρουν όλοι μιας και υπάρχουν κάποιοι κόφτες. Θα τα αναλύσουμε στο παρακάτω ρεπορτάζ. Είναι ένα επίδομα που δεν θα βοηθήσει μόνο τα νοικοκυριά που θα τους προσφέρει μια βοήθεια στις διακοπές τους. Θα βοηθήσει και τους επιχειρηματίες σε περιοχές όπου επλήγησαν είτε από σεισμό είτε από πυρκαγιές.

Θα είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε την πρωτεύουσα και να πάμε διακοπές είτε στην Βόρεια Εύβοια, είτε στην Σάμο. Για αυτές τις περιοχές θα υπάρχει έξτρα πριμοδότηση του επιδόματος.

Θα είναι γύρω στα 300 ευρώ. Όσοι επιλέξουν τις παραπάνω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές και να επιδοτηθούν για αυτό. Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει κίνητρα για να αυξηθεί ο τουρισμός.

Επίδομα 300 ευρώ για τις διακοπές όσων επιλέξουν να πάνε σε πληγείσες περιοχές.
Μάθετε τα πάντα για το έκτακτο επίδομα του καλοκαιριού

Διαβάζοντας την τροπολογία καταλαβαίνουμε ότι το έκτακτο επίδομα θα δοθεί σε κάθε πολίτη με σκοπό την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι κάνουν φορολογική δήλωση. Δικαιούχοι είναι και τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη.

Θα απορριφθούν όσοι κάνουν χρήση των άλλων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Δεν θα πάρουν το έξτρα επίδομα καλοκαιριού αν έχουν κάνει αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό και το όνομα τους είναι στα αποτελέσματα των δικαιούχων. Η οικονομική ενίσχυση υπερβαίνει τα 300 ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.