ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η ενιαία ενίσχυση

Βέβαια για να γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν την αίτηση που φέτος θα είναι διαφορετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αρχίζει την Πέμπτη 14/04/22, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα διαθέσιμα δεδομένα και εργαλεία.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων ενισχύσεων της φετινής χρονιάς σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί, και είναι η πρώτη απλή ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα.

Η ενιαία ενίσχυση αγροτών θα δώσει χρήματα στους δικαιούχους. Μέσω του gov.gr θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για την επόμενη πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η υποβολή, διαχείριση και αξιολόγηση της αίτησης ενίσχυσης καθώς και η διαδικασία πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνονται με αμεσότητα, ταχύτητα, χωρίς επιβαρύνσεις.

Εξαιτίας των παραπάνω η πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι πλήρως συμβατή με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία.

Μέσω του gov.gr θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά η υποβολή των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση 2022
Μέσω του gov.gr θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά η υποβολή των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση 2022 Φωτογραφία: Heather Gill, unsplash

Επίσης δημιουργείται η αναγκαία υποδομή για πλήθος δράσεων και έργων που αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται παράλληλα ο θεσμικός ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, διασφαλίζονται τα δεδομένα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και διευκολύνονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

Τέλος, σημειώνεται πως η μεταρρύθμιση που ανακοινώνεται, ενισχύει και επικυρώνει τη σύννομη και δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.