ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί 2024 αιτήσεις: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ποια ημερομηνία ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2024 – 2025 και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ

εεταα παιδικοί σταθμοί 2024 - 2025, αιτησεισ, αποτελεσματα
Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ 2024-25 της ΕΕΤΑΑ

Πολλοί αναγνώστες ρωτούν για το πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς 2024 και πότε μπορούν να κάνουν αίτηση.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ 2024-25 της ΕΕΤΑΑ, που σημαίνει Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ξεκινά κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχει να κάνει με την επιδότηση σε μορφή voucher των παιδικών σταθμών.

Αφορά μητέρες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και απευθύνεται σε χιλιάδες παιδιά και μάλιστα τα τελευταία χρόνια δέχεται ακόμα πιο πολλούς δικαιούχους.

Μέχρι πότε οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ;

Το 2023, άρχισε την Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, περιόδου 2023 – 2024.

Για το 2024, αναμένεται να ξεκινήσουν την ίδια χρονική περίοδο.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονταν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, από με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντα.

Φορέας υλοποίησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των προγραμμάτων ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ).

Ποιοι οι δικαιούχοι για τα προγράμματα ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ

Κριτήρια επιλογής για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και για το 2024 – 25 είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση και αναφερόμαστε στο εισόδημα.

Παίζει ρόλο για να είναι κάποιος δικαιούχος μέσω ΕΣΠΑ η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή της κατάσταση αν είναι τρίτεκνη, πολύτεκνη ή ΑΜΕΑ.

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τέλος, για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, μπορούν να πάρουν μέρος και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας.

Η πλειονότητα των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με τα Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr).

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς 2023 – 2024;

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Το 2023, τα αποτελέσματα βγήκαν στις 23 Αυγούστου 2023.

Μέχρι τέλος Ιουλίου 2023, ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, έγιναν οι ενστάσεις και αργότερα θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Το 2021, η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων είχε γίνει στις 31 Αυγούστου 2022.