3 τρόποι για ξεπάγωμα κοτόπουλου και κρέατος: Πως το κάνουμε;

3 τρόποι για να ξεπάγωμα κοτόπουλου και κρέατος – Πως το κάνουμε;

Πως
Πως το κάνουμε

Άραγε ξέρετε πως κάνουμε το ξεπάγωμα κοτόπουλου και κρέατος;

Το σωστό ξεπάγωμα του κοτόπουλου και κρέατος είναι το σημαντικότερο βήμα στην προετοιμασία του.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως το κοτόπουλο και το κρέας, δεν πρέπει να ξεπαγώνουν ποτέ πάνω στον πάγκο της κουζίνας και σίγουρα δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από 2 ώρες.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα βακτήρια που ήταν παρόντα πριν από την ψύξη μπορούν να πολλαπλασιαστούν κατά την απόψυξη.

Με λίγα λόγια, αν δεν ξεπαγώσει σωστά, μπορεί να περιέχει τελικά επιβλαβή για την υγεία βακτήρια.

3 τρόποι για ξεπάγωμα κοτόπουλου και κρέατος

Υπάρχουν 3 σωστοί τρόποι ξεπαγώματος του κοτόπουλου και του κρέατος.

Φούρνος μικροκυμάτων

Γρήγορος και εύκολος, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για το ξεπάγωμα του κοτόπουλου είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Το αποψύχουμε στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα και προσέχουμε πολύ να μην το αφήσουμε για περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, καθώς αν αρχίσει να μαγειρεύεται, τότε δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Το σωστό είναι να το ξεπαγώνουμε 1 λεπτό τη φορά, ελέγχοντας την κατάστασή του έπειτα από κάθε κύκλο.

Ψυγείο

Η δεύτερη ασφαλής μέθοδος απόψυξης είναι μέσα στο ψυγείο. Μια μέθοδος χρονοβόρα, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να ξεπαγώσει ομοιόμορφα από τη στιγμή που θα βγει από την κατάψυξη και θα μπει στη συντήρηση.

Νερό

Επίσης καλός τρόπος ξεπαγώματος, το κοτόπουλο πρέπει εδώ να μπαίνει υποχρεωτικά σε σακούλα φαγητού που σφραγίζει, ώστε να μην έρθει σε επαφή με το νερό. Βάζουμε κατόπιν το κοτόπουλο σε ένα πολύ μεγάλο μπολ με κρύο νερό βρύσης και προσέχουμε να ανανεώνουμε το νερό ανά μισάωρο.

Αν ζεσταθεί το νερό, τότε δεν είναι ασφαλές για απόψυξη, καθώς ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Ένα κοτόπουλο 500 γραμμαρίων θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα για να ξεπαγώσει και πάντα ελέγχουμε την κατάστασή του. Κι εδώ απαιτείται κατευθείαν μαγείρεμα μετά την απόψυξη.

Είναι γρηγορότερος τρόπος από την απόψυξη στο ψυγείο, απαιτεί όμως περισσότερη προσοχή.