Επίδομα θέρμανσης 2022: Πότε ξεκινά η αίτηση;

Πολλοί αναγνώστες ρωτούν για το επίδομα θέρμανσης 2022-2023 και το πως θα κάνουν αίτηση και παράλληλα ρωτούν αν θα είναι δικαιούχοι

Διπλή θα είναι η παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά που αυτόν τον χειμώνα θα δοκιμαστούν αρκετά μιας και εκτός από την ενεργειακή κρίση, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το κρύο.

Το επίδομα θέρμανσης αυτό του χειμώνα έχει στόχο να βοηθήσει τους πολίτες και να πιστώσει χρήματα στους λογαριασμούς τους προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το κόστος που χρειάζονται για να ζεσταθούν.

Το κράτος δίνει κίνητρα στους πολίτες μέσα από την αίτηση στο επίδομα θέρμανσης να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και κίνητρα για όσους είναι εφικτό να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

Πόσα θα είναι τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης;

Όσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους θα είναι αρκετά αυξημένο. Μάλιστα θα μπουν και άλλοι δικαιούχοι αφού αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια.

Ακούγεται ότι οι νέοι δικαιούχοι που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης μετά την αίτηση που θα κάνουν.

Επίδομα θέρμανσης 2022-2023
Επίδομα θέρμανσης 2022-2023: Πότε θα γίνει η αίτηση;

Πως και πότε κάνουμε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Όλα θα γίνουν μέσω του gov.gr. Από την υπηρεσία θα κάνετε αίτηση επιδόματος θέρμανσης, ή θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα γίνει μεταξύ Νοεμβρίου με Δεκεμβρίου, με επικρατέστερο μήνα τον Δεκέμβριο.

Για τα λοιπά καύσιμα όπως φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Αυτά είναι τα τελευταία νέα για το επίδομα θέρμανσης

Πρώτα από όλα το πετρέλαιο θέρμανσης θα χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2022. Η συνολική επιδότηση φέτος θα είναι στα 300 εκατ. €, από 174 εκατ. € που ήταν πέρυσι.

Η τιμή έναρξης για το πετρέλαιο θέρμανσης όπως διαβάζουμε στο newse.gr, θα είναι από το 1,35 μέχρι 1,40 €/lt. Το βασικό επίδομα θα είναι 350 €, από 300 € που ήταν πέρυσι. Τέλος ακούγεται ότι θα υπάρχει προσαύξηση 20% για κάθε τέκνο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ για το επίδομα θέρμανσης