Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε καταβάλλεται;

Και σε πολυκατοικία με αυτονομία αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο θα δοθούν τα χρήματα.

Το επίδομα θέρμανσης είναι εδώ και σε λίγες ημέρες πληρώνει.

Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι που ήταν και πέρσι και θα πληρωθούν πρώτοι από όλους του άλλους. Δείτε τις προθεσμίες των αιτήσεων και το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Η υποβολή αίτησης πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/12/2021.

Τα χρήματα θα πιστωθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου με την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 700.000 δικαιούχους.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί ως προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το ποσό τους επιδόματος που έλαβαν πέρυσι.

Στην περίπτωση που οι περσινοί δικαιούχοι του επιδόματος δεν προλάβουν τις προθεσμίες θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15η Δεκεμβρίου 2021 να κάνουν την αίτηση τους ώστε να εισπράξουν την ενίσχυση μέχρι την 30ή Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως σήμερα Τρίτη, με προϋπόθεση την καταχώριση των απαιτούμενων στοιχείων έως τη 15η Δεκεμβρίου 2021.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου, οι περσινοί δικαιούχοι θα εξοφληθούν το συνολικό επίδομα που δικαιούνται φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα έχουν λάβει το επίδομα που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.