Επίδομα ελαστικών αυτοκινήτου 2024: Θα δοθεί ποτέ η επιδότηση;

Επιδότηση ελαστικών ακούμε και επιδότηση δεν βλέπουμε – Ποιες οι προβλέψεις για το 2024

θα δοθεί επίδομα ελαστικών το έτος 2024
Επίδομα ελαστικών αυτοκινήτου 2024

Επιδότηση Ελαστικών 2024: Έχουν δοθεί αρκετά επιδόματα τους τελευταίους μήνες και είχε ακουστεί και για επίδομα ελαστικών αυτοκινήτου.

Τελικά υπάρχει ελπίδα για αυτή την επιδότηση για τα λάστιχα του αυτοκινήτου;

Αρκετή συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες για την επιδότηση για λάστιχα αυτοκινήτου 2024. Θα υπάρξει τελικά αυτό το επίδομα ελαστικών;

Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν θα επωφεληθούν από αυτό το επίδομα ελαστικών.

Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει τέτοιο επίδομα ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, μια δυσάρεστη έκπληξη έχει έρθει τις τελευταίες μέρες για τους οδηγούς που βλέπουν μετά τη βενζίνη, αυξημένο και το κόστος συντήρησης.

Το επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου δεν δόθηκε ποτέ και ούτε θα δοθεί το 2024. Όπως και το fuel pass 3, φαίνεται ότι ήταν όνειρο θερινής νυχτός. Από ότι φαίνεται, το market pass αντικατέστησε τα επιδόματα για την μετακίνηση των πολιτών.

Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα ελαστικά μειώνουν τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ωστόσο θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αλλάξετε τα ελαστικά στο όχημα σας και να μην περιμένετε από το κράτος να σας βοηθήσει.

Επιδότηση για λάστιχα αυτοκινήτου: Τα λόγια που δεν έγιναν πράξη

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών που αναζητούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου;

Η επιδότηση για τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ακούστηκε αρκετά.

Τον Μάρτιο 2022, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά αυτό το επίδομα με αφορμή την συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών.

Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις.

Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Βέβαια το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουν πάρει αύξηση.

Σε γενικές γραμμές, το όφελος από τη χρήση καινούργιων ελαστικών είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η μικρότερη εκπομπή CO2.