Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές 2022: Ποιοι οι δικαιούχοι;

Στόχος είναι έστω και έμμεσα να βοηθήσει χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η πλατφόρμα του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι έτοιμη για υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Θα δοθούν voucher στους δικαιούχους όπου θα είναι μια σημαντική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών συσκευών για το νοικοκυριό τους.

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τα voucher ηλεκτρικών συσκευών που θα εκδοθούν.

Κίνητρα στα νοικοκυριά για να δώσουν για ανακύκλωση τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Ακούγεται ότι η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα ξεκινήσει την άνοιξη. Θα δοθούν οι πληρωμές με voucher για αγορά ηλεκτρικών συσκευών συγκεκριμένων προδιαγραφών κατανάλωσης, προς αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων.

Έτσι θα πάνε για ανακύκλωση εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιστικά, πλυντήρια και ψυγεία παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια.

Θα είναι διπλό το όφελος. Από την μία θα υπάρχει η επιδότηση και από την άλλη η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οι δικαιούχοι θα είναι ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότηση του.