ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ; Οι εργαζόμενοι ή οι άνεργοι γονείς μπορούν να λάβουν την ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς.

Μπορούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Την αίτηση θα πρέπει να υποβάλλει η μητέρα των παιδιών ή ο πατέρας σε περίπτωση χηρείας ή δικαστικής απόφασης επιμέλειας / συμπαράστασης, με την ηλεκτρονική συναίνεση του/της συζύγου.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Αν είστε οι ίδιοι ή τα παιδιά σας άτομα με αναπηρία, δικαιούστε την ενίσχυση χωρίς κριτήρια.

Στα μέσα του καλοκαιριού θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου έτους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δικαιολογητικά απασχόλησης, ανεργίας και αναπηρίας, αν υπάρχει.