Μια εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα με λίγα υλικά

Αφράτη Φανουρόπιτα εύκολη συνταγή με λίγα υλικά: Πότε φτιάχνουμε την φανουρόπιτα;

Του αγίου Φανουρίου φτιάχνουμε την φανουρόπιτα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε 7 είτε 9 υλικά. Υπάρχουν συνταγές για φανουρόπιτα που δεν τρίβεται, υπάρχει συνταγή του αγίου όρους, και με την φανουρόπιτα υπάρχει η ευχή και η προσευχή.

Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε μια καταπληκτική φανουρόπιτα όπως έφτιαχναν πριν πολλά χρόνια οι γιαγιάδες μας.

Δείτε τι θα χρειαστείτε καθώς και την διαδικασία για την παρασκευή της.

Η παράδοση θέλει τη φανουρόπιτα να έχει μονό αριθμό υλικών. Όσον αφορά τα υλικά, θα χρειαστείς 1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 1 κούπα σπορέλαιο, 1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού, 1 κουτ. γλυκού κανέλα, ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια, 2 κουτ. σούπας κονιάκ, 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κούπα καρύδια, σπασμένα και 1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στην συνέχεια λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Πριν βγάλουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, τσεκάρουμε το κέντρο της με μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά.

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη.