Τιμολόγια ρεύματος με χρώμα: Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ επιλέγουμε;

τιμολογια ρευματοσ χρωμα

Τα τιμολόγια ρεύματος θα είναι με χρώμα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιος να επιλέξει πρόγραμμα της ΔΕΗ για την κατανάλωση στην οικία του.

Χαμένοι στη μετάφραση είναι εκατομμύρια καταναλωτές που σώνει και καλά πρέπει να επιλέξουν ποιο χρώμα θα έχουν τα τιμολόγια ρεύματος.

Καλούνται από 1η Ιανουαρίου να επιλέξουν χρώμα στο τιμολόγιο, με τους παρόχους όπως και τη ΔΕΗ να παρουσιάζουν έως και εξισώσεις για να εξηγήσουν για το πώς θα γίνεται η μελλοντική χρέωση στο ρεύμα.

Αυτά είναι τιμολόγια ρεύματος με χρώμα

Τέσσερα θα είναι τα τιμολόγια ρεύματος με χρώμα. Θα είναι το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο και το πορτοκαλί.

– Το σταθερό τιμολόγιο, θα έχει μπλε σήμανση και σταθερή τιμή προμήθειας (€/kWh) για όλη την περίοδο της σύμβασης.

– Το ειδικό κοινό τιμολόγιο, θα είναι με πράσινη σήμανση, στο οποίο ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα πληρώνουν.

-Τα λοιπά κυμαινόμενα τιμολόγια, θα είναι με κίτρινη σήμανση, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

– Στα δυναμικά τιμολόγια, με πορτοκαλί σήμανση, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας. Προϋπόθεση για να προσφερθούν τα συγκεκριμένα τιμολόγια είναι η ύπαρξη ευφυούς μετρητή.

Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ ή άλλου παρόχου να επιλέξω;

“Σπαζοκεφαλιά” έχουν προκαλέσει στους καταναλωτές για το ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ ή άλλου παρόχου να επιλέξουν.

Τέσσερα είναι τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, και οι καταναλωτές προσπαθούν να καταλάβουν ποια η διαφορά του πράσινου από το μπλε, ή το κίτρινο και το πορτοκαλί και ποιο τους συμφέρει, και όλα αυτά ένα μήνα σχεδόν πριν την εφαρμογή τους.

Το βασικό ερώτημα που έχουν όλοι μετά τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος είναι αν το ρεύμα τελικά από το νέο έτος θα είναι ακριβότερο ή φθηνότερο.

Τα νέα τιμολόγια έρχονται από την Πρωτοχρονιά, με το πράσινο να είναι εκείνο στο οποίο θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν επιλέξουν κάποιο άλλο.

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ ποιο χρώμα είναι;

Πολλοί καταναλωτές που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ ρωτούν για το ποιο χρώμα να επιλέξουν.

Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τους καταναλωτές που ωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο. Λογικά δεν θα πρέπει να κάνουν κάτι και η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει.