Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα

μελομακαρονα ευκολη συνταγη

Υπάρχει εύκολη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα;

Δείτε πως θα φτιάξετε φανταστικά μελομακάρονα. Ψάξαμε και βρήκαμε τη καλύτερη συνταγή και όλα τα μυστικά για αφράτα μελομακάρονα που είναι το γλυκό των Χριστουγέννων!

Ποιος δεν θυμάται τα μελομακάρονα που μας έφτιαχνε η γιαγιά και πέφταμε όλοι πάνω από τον δίσκο να τα δοκιμάσουμε.

Ποιος θα ξεχάσει τις ωραίες μυρωδιές που γέμιζαν την κουζίνα αλλά και το σπίτι ολάκερο. Όλοι ψάχνουμε αυτές τις μέρες να βρούμε μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα.

Πολλοί τα προτιμούν με σιμιγδάλι γιατί αφήνει ένα τραγάνισμα στην γεύση. Οι συνταγές για μελομακάρονα είναι συναρπαστικές και οι περισσότερες θα σας δώσουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι μικροί μας φίλοι προτιμούν μελομακάρονα με σοκολάτα. Οι μεγάλοι προτιμούν τα μελομακάρονα της γιαγιάς που τους ξυπνάνε αναμνήσεις μιας άλλης εποχής όπου μαζί με την παρασκευή του Χριστουγεννιάτικου γλυκίσματος έλεγαν και τα κάλαντα.

Τα μελομακάρονα είναι υπέροχα. Είτε τα φάμε με σοκολάτα, είτε σκέτα, μας αφήνουν μια θεσπέσια γλυκάδα. Άλλοι προτιμούν κουραμπιέδες. Εμείς επιμένουμε μελομακάρονα και θα σας παρουσιάσουμε την παρακάτω εύκολη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα. Το σιμιγδάλι τα κάνει υπέροχα όπως και το σιρόπι. Χρειάζεται υπομονή και με τα παρακάτω υλικά θα κάνετε μελομακάρονα τέλεια.

Θα χρειαστείτε 120 γρ ελαιόλαδο, 120 γρ σπορέλαιο, 100 γρ χυμό φρέσκο πορτοκάλι, 10 γρ κονιάκ, 100 γρ ζάχαρη, 1/2 κγ σόδα, 1/2 κγ γαρυφ, 1 κγ κανέλα , 1 κγ μπεικιν, ξύσμα απο ένα πορτοκάλι, 450 γρ αλεύρι γοχ, 50 γρ τρούφα, καρύδια χοντροκομμένα, 200 γρ νερό, 200 γρ ζάχαρη, 200 γρ μέλι, 1 ξυλο κανέλα, 1/2 πορτοκάλι, 200 γρ κουβερτούρα υγείας, 2 κγ σπορέλαιο, και φυστίκι Αιγίνης.

Έτσι θα φτιάξετε τα παραδοσιακά μελομακάρονα [Εύκολη συνταγή]

Για να φτιάξουμε τα παραδοσιακά μελομακάρονα, σε ένα μπωλ βάζουμε τα λάδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα, και το γαρύφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε όλα μαζί. Σε άλλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε την τρούφα. Ρίχνουμε στα υγρά, το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μία ζύμη.

Για 15 λεπτά το αφήνουμε και στην συνέχεια παίρνουμε με κουτάλι μια ποσότητα σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Το ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα να κομμάτι καρύδι. Τα βάζουμε στο ταψι. και τα ψήνουμε στους 160 στον αέρα για 25-30 λεπτά να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιροπι. Βράζουμε τρία λεπτά μόνο, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1-2 ίσα που να βράζει. Η συνέχεια είναι απλή και τα παραδοσιακά μελομακάρονα είναι έτοιμα με την παραπάνω εύκολη συνταγή.