Έντονα φαινόμενα σε λίγες ώρες – Έρχονται καταιγίδες στην Αττική

Με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποίησε η ΕΜΥ, καθώς από τα ξημερώματα της Παρασκευής αλλάζει το καιρικό σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά και σύννεφα στα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μέχρι το μεσημέρι.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε σε Επτάνησα, Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και μετά ο κύριος όγκος των φαινομένων θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, την αν. Στερεά, την Αττική, Εύβοι μέχρι και τις Σποράδες. Το βράδυ οι καταιγίδες θα «σπάσουν» στα δύο με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά της χώρας, στο Αιγαίο και στα ανατολικά νησιωτικά.

Στην Αττική θα έχουμε από το πρωί συννεφιές και μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιγότερες συννεφιές το πρωί, αλλά θα πυκνώνουν φτάνοντας προς το μεσημέρι. Τοπικές μπόρες το απόγευμα και συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.