Νέα μέτρα covid πριν τα Χριστούγεννα

Τα πρώτα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ενώ έρχονται και άλλα με το νέο έτος.

Οι επιστήμονες αναμένεται να επανέλθουν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δηλαδή την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, εισηγούμενοι αυτή τη φορά ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, το οποίο προτείνεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα σε δύο δόσεις ετοιμάζονται να έρθουν στην χώρα μας.

Στην ζωή μας έρχεται η μάσκα κν95 που θα πρέπει οι πολίτες να φορούν όταν είναι σε κλειστούς χώρους. Θα έχουν την επιλογή να φορέσουν δύο μάσκες αντί αυτής.

Νέα μέτρα covid δεν θα ισχύσουν από σήμερα αλλά όταν αποφασιστεί για να θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στην μετάλλαξη όμικρον.

Τα νέα μέτρα covid στην Αθήνα, χτίζουν την υγειονομική άμυνα της χώρας απέναντι στην νέα παραλλαγή «Omicron», η οποία επελαύνει στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί πολύτιμος χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία απέναντι στην νέα μετάλλαξη.

μασκα κν95νεα μετρα covid σημερα, νεα μετρα covid αθηνα,  νεα μετρα covid, νεα μετρα σημερα, νεα μετρα κορονοιοσ, κορονοιοσ, τα νεα μετρα, νεα μετρα ελλαδα, κρουσματα, νεα μετρα εστιαση, νεα μετρα covid σημερα
Ανακοινώσεις για το πρώτο «πακέτο» μέτρων

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε νέα μέτρα μιας και ο κορονοϊός επιμένει.

Μεταξύ άλλων προτείνουν χρήση της μάσκας παντού και διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας ΚΝ95 σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα νέα μέτρα στην Ελλάδα θέλουν διενέργεια rapid test για όλους τους εισερχόμενους στη χώρα τη 2η και 4η ημέρα της άφιξής τους στη χώρα.

Νέα μέτρα στην εστίαση δεν θα υπάρχουν αλλά ακούγεται η αναβολή όλων των ανοιχτών μαζικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών.