Πότε ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ 2022;

Ο καιρός πλησιάζει για να γίνουν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ακούγεται ότι μέσα στην πληρωμή θα είναι και για κάποιες συνδεδεμένες. Κάποιες από αυτές είναι όπως η κορινθιακή σταφίδα, το ρύζι, οι µεταξοσκώληκες, οι κτηνοτρόφοι χωρίς γη για τα ειδικά δικαιώµατα, βοοτροφικές εκµεταλλεύσεις. Υπάρχουν πληροφορίες και για πιστώσεις σε αιγοπροβατοτρόφους.

Η ημερομηνία για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου 2022.

Την ίδια ώρα, έχουν γίνει οι έλεγχοι για τα νιτρικά και παλιές μεταβιβάσεις και έτσι θα δρομολογηθούν οι πιστώσεις εντός των επόμενων ημερών. Έρχονται κάπως καθυστερημένες οι πληρωμές. Πληροφορίες μιλούν ότι υπήρξε χρονοτριβή στην καταγραφή των τελικών δικαιούχων. Όπως και να έχει τα χρήματα είναι σε καλό δρόμο και θα δοθούν σύντομα στους αγρότες.

Όσων αφορά τις πιστώσεις για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και αυτές είναι σε καλό δρόμο μιας και έχουν εξεταστεί όλες και όσες βγάζουν χρήματα για τους δικαιούχους θα πληρωθούν είτε στα τέλη Ιουνίου είτε στην επόμενη πληρωμή.

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ιούνιο;
Πότε θα γίνουν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ιούνιο;

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες συνδεδεμένες αναμένονται οι αποφάσεις που για τον κάθε δικαιούχο θα είναι διαφορετικές.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες ότι θα δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή των κερασιών. Οι δυνατές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της σοδειάς σε πολλούς κερασοπαραγωγούς.

Μέχρι και τις 20 Ιουνίου θα γίνονται οι αιτήσεις αποζημίωσης από τη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Αμυνταίου, μετά και τους ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ (www.elga.gr). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση καλλιέργειας, ενώ παράλληλα, σε κάθε αίτηση θα υπάρχει και οικονομική συμμετοχή (όπως κάθε φορά) για την οποία θα ενημερώνονται μόλις κάνουν την αίτηση.

Τέλος, ο οργανισμός το διάστημα από τις 07/06/2022 έως τις 21/06/2022 κατέβαλε σε 33.987 δικαιούχους το ποσό των 45.334.489,41 ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν μεταξύ άλλων κρατικές ενισχύσεις 22,353 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς, καπνού, πατάτας, σύκoυ, κλημεντίνης, λεβάντας και μανιταριών (32.193 δικαιούχοι) αλλά και νέους αγρότες και επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού κ.ά.