Πως μπαίνουν τα παιδιά στους κλειστούς χώρους

Υπάρχουν πολλοί γονείς με την απορία αν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους σε κλειστούς χώρους.

Τι ισχύει τελικά με το self test και πότε είναι έγκυρο αν για παράδειγμα προγραμματίζετε να κάνετε την βόλτα σας το Σαββατοκύριακο.

Νέα μέτρα έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, με τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια και εστίαση.

Μόνη εξαίρεση τα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών που έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην εστίαση, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, γυμναστήρια και γήπεδα μόνο με τη διενέργεια self test, 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Δεν αρκούν μόνο τα σελφ τεστ των σχολείων που οι μαθητές πραγματοποιούν υποχρεωτικά δύο self test για το σχολείο, ως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πως μπαίνουν τα παιδιά σε κλειστούς χώρους;
Πως μπαίνουν τα παιδιά σε κλειστούς χώρους; (pexels.com)

Ωστόσο, αν έχουν περάσει 24 ώρες όπου έγινε η έκδοση της σχολικής κάρτας, θα πρέπει οι γονείς να κάνουν νέο test στα παιδιά, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις μιας και υπάρχουν παιδιά που δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι από τα παραπάνω.

Πρόκειται για τα παιδιά άνω των 12 ετών, που έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test, ούτε για να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, ούτε για το σχολείο.