Πότε είναι η πανσέληνος Ιουλίου 2021;

Μια καταπληκτική πανσέληνος έρχεται αύριο για τους ερωτευμένους και όχι μόνο.

To «Φεγγάρι του Ελαφιού» ή αλλιώς η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 05:36 το πρωί.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει και άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Η πανσέληνος του Ιουλίου 2021 πέφτει στις 24 του μήνα. Πιστεύεται ότι η πανσέληνος επηρεάζει τον ύπνο μας.

Συγκεκριμένα όταν έχει πανσέληνο ο άνθρωπος χρειάζεται περισσότερη ώρα να κοιμηθεί με αποτέλεσμα να μην κοιμάται καλά.

Η ελληνική λέξη «Σελήνη» ετυμολογικά ανάγεται στη λέξη «σέλας» που σημαίνει φως. Στη Θεογονία του Ησιόδου η θεότητα Σελήνη, αναφέρεται ως κόρη του Υπερίωνα και της Θείας, ήταν αδελφή του Ήλιου και της Ηούς (Αυγής) και συχνά απεικονίζεται ως θηλυκή μορφή με το δίσκο της ημισελήνου στο κεφάλι της.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, για παράδειγμα, πίστευε ότι ο δορυφόρος μας ήταν φτιαγμένος από τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένη και η Γη, ενώ ο Δημόκριτος υποστήριζε ότι οι διαφορές του φωτισμού της οφείλονταν στην ύπαρξη βουνών και κοιλάδων.

Κι έτσι από την κλασική ακόμη εποχή, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μπόρεσαν να διαλευκάνουν αρκετά από τα μυστήρια της Σελήνης.