Εφορευτική επιτροπή δημοτικές εκλογές 2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

εφορευτικη επιτροπη 2023, πληρωμη

Πολλοί πιστεύουν ότι η εφορευτική επιτροπή δεν παίρνει χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρει κατά την διεξαγωγή των εκλογών.

Και πολύ σωστά πιστεύουν, ωστόσο ο γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής θα πάρει χρήματα.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται στο πόστο της χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και πολλά ευτράπελα που έχουν συμβεί κατά καιρούς.

Μετά τις εκλογές και αφού περάσουν και οι δεύτερες κάλπες εφόσον υπάρχουν, θα ξεκινήσει και η πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης 2023.

Θα τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία πληρωμής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στον ιστότοπο https://ekloges.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, συμπληρώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο πρέπει να εμφανίζεστε τουλάχιστον ως συνδικαιούχος και στον οποίο θα γίνει η κατάθεση της αποζημίωσης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εκλογική αποζημίωση αφορά αποκλειστικά τους παρακάτω δικαιούχους και θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν έχει καμμία ομοιότητα με το εκλογικό επίδομα. Εκλογικό επίδομα παίρνουν οι αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εκλογική αποζημίωση θα λάβουν επόπτες εκλογών εξωτερικού, αναπληρωτές εποπτών εκλογών εξωτερικού, γραμματείς αυτών, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής εξωτερικού και εντός επικρατείας εκτός νομού και αναπληρωτές αυτών, και εφόρους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια, η πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης γίνεται εφόσον τελειώσει η διαδικασία των εκλογών. Σε πολλές περιπτώσεις η πληρωμή έγινε σε διάστημα τριών μηνών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας να μην μπορεί να αλλάξει.