Πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή 2022;

Ποια ώρα θα κρατήσει η Ελλάδα ρωτούν πολλοί αλλά αυτό δεν είναι γνωστό μιας και σε λίγες μέρες θα ξανά αλλάξει η ώρα

Πότε αλλάζει τελικά η ώρα τον Οκτώβριο 2022; Πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή 2022; Αν και οι αλλαγές ώρας σχεδιαζόταν να τερματιστούν φέτος, βάσει διάταξης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ μέχρι τώρα, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με λίγα λόγια, θα έχουμε και φέτος την χειμερινή ώρα και του χρόνου ίσως την θερινή.

η μέρα αρχίζει να μικραίνει, ενώ αναμένεται να μικρύνει ακόμη περισσότερο από τον Οκτώβριο.
η μέρα αρχίζει να μικραίνει, ενώ αναμένεται να μικρύνει ακόμη περισσότερο από τον Οκτώβριο

Πότε αλλάζει η ώρα το 2022;

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ. Η αλλαγή της ώρας θα φανεί αμέσως μιας και θα νυχτώνει το στις 6 το απόγευμα.

Πότε θα γίνει η ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας 2022;

Αυτά θα δηλώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Μεταφορών που θα εκδοθεί αρχές Οκτωβρίου. Το θέμα είναι ότι με την ενεργειακή κρίση, ίσως να είναι επιτακτική η ανάγκη να νυχτώνει αργά και να μην χρειάζεται φωτισμός. Όλα θα κριθούν από αυτό το έτος αν η Ευρώπη ψηφίσει την κατάργηση της θερινής ώρας και όχι.