Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2021;

Ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2021. Ακούγεται ότι στα μέσα του Ιουλίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του Αυγούστου.

Πάντως μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία των εκπτώσεων από τους εμπορικούς συλλόγους.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.