Voucher ανέργων 2023: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

voucher ανεργων 2023

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει ξανά το Πρόγραμμα voucher ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης.

Το πρόγραμμα έχει να κάνει με «ψηφιακές» και «πράσινες» δεξιότητες που οδηγεί σε απόκτηση πιστοποίησης.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «νέας γενιάς» ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας απόκτησης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας (upskilling/reskilling), κυρίως σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Αρχικά αφορούσε 80.000 ανέργους, αλλά μετά τη μεγάλη ανταπόκριση συμπεριελήφθησαν επιπλέον 40.000.

Στόχος είναι η αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και η βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, καθώς και η διατήρηση μελλοντικών θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα Κατάρτισης θα έχει διάρκεια 200 ώρες.

70 ώρες θα γίνουν δια ζώσης, 70 ώρες διαδικτυακά από το σπίτι σας και 60 ώρες ασύγχρονη από το σπίτι σας.

Το voucher ανέργων ανέρχεται στα 1000 ευρώ αν δεν υπάρχουν απουσίες.

Voucher ανέργων 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευση.

Μέσω των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ και των αδειοδοτημένων Κέντρων Διά Βίου Μάθησης που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, υλοποιούνται με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης (blended learning), δηλαδή με συνδυασμό διά ζώσης και εξ αποστάσεως, σύγχρονη και ασύγχρονη, κατάρτιση, προγράμματα διάρκειας έως 200 ωρών, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.