Πότε είναι το Πάσχα 2022;

Πότε είναι το Πάσχα ρωτούν πολλοί στο διαδίκτυο και περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα των εορτών.

Συνήθως μετά τα Χριστούγεννα, όλους μας πιάνει η τάση να θέλουμε να μάθουμε πότε είναι οι επόμενες γιορτές. Το κάνουμε για να φτιάξει λίγο η ψυχολογία μας.

Η λέξη αργίες είναι μία τις λέξεις που αναζητούν οι Έλληνες περισσότερο στο διαδίκτυο μιας και θέλουν να ξέρουν προκειμένου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους έστω και ολιγοήμερες.

Πότε πέφτει το καθολικό και το ορθόδοξο Πάσχα 2022;

Είναι γνωστό ότι το Πάσχα των καθολικών δεν συμπίπτει με αυτό των ορθοδόξων. Το καθολικό Πάσχα γιορτάζεται πολλές ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα.

Το 2022, το καθολικό Πάσχα θα γιορταστεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Η Κυριακή του Πάσχα 2022 θα γιορταστεί την Κυριακή 24 Απριλίου 2022 για τους ορθόδοξους.

Πάσχα 2022: Πότε είναι
Πότε έρχεται Πάσχα 2022;

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι θέλουν να κάνουν συναλλαγές και μεταφορές έως τη Δευτέρα 18/4, καθώς το Πάσχα των Καθολικών θα επηρεάσει την τραπεζική λειτουργία στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι ότι οι Καθολικοί καθορίζουν το Πάσχα σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους οι οποίοι βασίζουν το υπολογισμό τους στο παλαιό ημερολόγιο.