Σειρά
Σειρά

Ο Σκαραβαίος σειρά: Ποιοι είναι οι ηθοποιοί

Ο Σκαραβαίος: Ποιοι είναι οι χαρακτήρες της αστυνομικής σειράς μυστηρίου του Alpha

Ο Σκαραβαίος σειρά
Ο Σκαραβαίος σειρά

Ο Σκαραβαίος είναι αστυνομική σειρά μυστηρίου.

«Ο Σκαραβαίος» είναι η νέα σειρά του ALPHA που ασχολείται με την εξιχνίαση εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ crime. Στο επίκεντρό της σειράς, βρίσκεται μια επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και ο επικεφαλής της.

Μυστήριο, περιπέτεια, αγωνία στο κόκκινο, απρόβλεπτες ανατροπές.

«Ο Σκαραβαίος» είναι μια σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ… crime. Στο επίκεντρό της σειράς, μια επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και ο επικεφαλής της.

Για να πιάσεις έναν εγκληματία, χρειάζεται να σκέφτεσαι σαν αυτόν…

Οι χαρακτήρες της σειράς

Μάρκος Αλεξίου / Σκαραβαίος (Γιάννης Τσορτέκης)

Ο Μάρκος Αλεξίου που κουβαλάει το παρατσούκλι «Σκαραβαίος» από τα χρόνια της Σχολής ακόμη, είναι επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής στη ΓΑΔΑ. Είναι γνωστός για τις επιτυχίες στη δουλειά του, για το πείσμα, την ευστροφία, την ταχύτητα και την ικανότητά του να ψυχολογεί τους συνομιλητές του.

Αγαπάει οτιδήποτε ρετρό αλλά και οτιδήποτε μοντέρνο minimal. Οδηγεί πάντοτε έναν παλιό σκαραβαίο, κληρονομιά από τον πατέρα του που έχασε σε μικρή ηλικία. Διατηρεί καλές προσωπικές σχέσεις με τους συναδέλφους του και πολλές γνωριμίες με ανθρώπους που λειτουργούν σαν ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, τη Χλόη, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη φιλολογία με την οποία προσπαθεί να έχει επαφή, χωρίς να το καταφέρνει πάντοτε.

Μάκης Πριόβολος (Γιώργος Πυρπασόπουλος)

Κάνει μόνο δουλειές γραφείου, αφού έχει παροπλιστεί μετά από συμπλοκή που τον οδήγησε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι καλός ανακριτής.

Μιλάει διαρκώς για τους αρχαίους φιλοσόφους και την εκλαϊκευμένη φιλοσοφία. Είναι συχνά στωικός και σαρκαστικός με τους συναδέλφους του, συμμετέχει σε δράσεις ΑΜΕΑ και αθλείται στην ξιφασκία ΑΜΕΑ, έχοντας κερδίσει μετάλλια.

Έχει κοφτερό μυαλό, βρίσκει τα μοτίβα μελετώντας και οργανώνοντας τους φακέλους των υποθέσεων.

Μάρθα Λαζαρίδη (Μαρία Παπαφωτίου)

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Μάρκου/Σκαραβαίου, αστυνομικός και η ίδια στην ΓΑΔΑ. Μαζί καλούνται να εξιχνιάσουν πολύπλοκες υποθέσεις εγκλημάτων. Σκαραβαίος και Μάρθα αποτελούν ένα δυναμικό δίδυμο των ερευνητών που είναι χρόνια αχώριστο. Η σχέση τους έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου.

Έχουν αναπτύξει έναν κοινό κώδικα, αλλά η σχέση τους εξακολουθεί να δοκιμάζεται με διαφωνίες και κόντρες στις συνθήκες μιας πολύ απαιτητικής δουλειάς.

Η Μάρθα είναι παντρεμένη με τον Νίκο που έχει φύγει από την Αθήνα κυνηγώντας την ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Σάμο. Είναι τυπικά μαζί για χάρη του 15χρονου γιου τους, Ηρακλή, που πηγαίνει στο γυμνάσιο.

Mαργαρίτα Κωνσταντίνου (Νικολέττα Καρρά)

Ιατροδικαστής και ετεροθαλής αδερφή του Σκαραβαίου. Κοκκινομάλλα, εκρηκτική, λιγομίλητη, σκοτεινή, με δυνατές σπουδές και οξυδέρκεια.

Πάντα λέει ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, αλλά επέστρεψε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Είναι πολύτιμη σύμβουλος της ομάδας, θέλει να μαθαίνει λεπτομέρειες για το πώς προχωράει η έρευνα, βγαίνοντας έξω από τα δικά της χωράφια πολλές φορές.

Έχει ευκαιριακές σχέσεις με γυναίκες και της αρέσουν οι γρήγορες μηχανές.

Κατερίνα Ρούσσου (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη)

Ψυχολόγος εγκληματολόγος με πλούσιες ακαδημαϊκές περγαμηνές. Είναι οργανωμένη, συστηματική, με ένα μωρό παιδί και δικηγόρο σύζυγο. Ασχολείται με περίπλοκες υποθέσεις, το profiling, τις μικροεκφράσεις και τη γλώσσα του σώματος στις ανακρίσεις και ειδικεύεται σε εγκλήματα έμφυλης βίας για τα οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Είναι φιλόδοξη και με πολύτιμες πολιτικές άκρες. Δεν την βλέπουν όλοι με καλό μάτι, αλλά είναι σύμμαχος της ομάδας.

Ελευθερία (Βάσω Καβαλιεράτου)

Η καθαρίστρια της ΓΑΔΑ. Είναι δυναμική, νευρική, εξωστρεφής, πολυλογού, λαϊκιά, διαβάζει βιβλία αυτοβοήθειας και περιμένει πάντα στη γωνία για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα και να εμπνεύσει όσους το βάζουν κάτω.

Μεταφέρει στην ομάδα όλο το gossip και το talk of the town. «Σκοτεινό» σημείο και αυτό που προσπαθεί να καλύψει με όλη αυτή την εξωστρέφεια και την εκλαϊκευμένη ψυχολογία, είναι ο γιος της, ο οποίος είναι εκ γενετής ΑΜΕΑ.

Κώστας Καρανίκας (Κωνσταντίνος Λιάρος)

Το πουλέν του γραφείου, πολλά υποσχόμενος. Θαυμάζει τον Μάρκο/ Σκαραβαίο και έχουν σχέση πατέρα – γιου. Θέλει να προχωρήσει, αλλά συχνά είναι επιπόλαιος, ριψοκίνδυνος και μπλέκει σε καταστάσεις. Το σκοτεινό του σημείο; Δεν πίνει συνέχεια, αλλά όταν το κάνει μπορεί να ξεφύγει. Γενικά, το αίμα του βράζει και δε διστάζει να κάνει τσαμπουκάδες.

Αρχηγός (Μανώλης Μαυροματάκης)

Ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει τον Σκαραβαίο επαγγελματικά και του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ηθικός, ισορροπιστής, αλλά φοβισμένος απέναντι στους πολιτικούς προϊσταμένους του. Προσπαθεί να αποτρέψει την ομάδα από λάθη και τον αυθορμητισμό που μπορεί να αποβεί ολέθριος.

‘Ελενα Αλεξίου (Ράνια Οικονομίδου)

Η μητέρα του Μάρκου/ Σκαραβαίου και της Μαργαρίτας, η οποία αποφυλακίζεται έχοντας εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης (στα εφτάμιση χρόνια). Όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγηθεί σε μια κατάσταση συντριβής και επιλεκτικής αλαλίας, ασχολείτο μόνο με την κατασκευή χειροποίητης κούκλας σε ένα εργαστήριο που υπήρχε στις γυναικείες φυλακές Θήβας όπου εξέτισε την ποινή της. Όσο ήταν φυλακισμένη δεν είχε καμία επαφή με τον Σκαραβαίο, ο οποίος τη θεωρεί υπεύθυνη για τη διάλυση της οικογένειας.

Δημήτρης Κωνσταντίνου (Θοδωρής Κατσαφάδος)
Πατέρας της Μαργαρίτας και πατριός του Σκαραβαίου. Ο Σκαραβαίος τον έχει ως πρότυπο.

Χλόη Αλεξίου (Σοφίνα Λαζαράκη)

Κόρη του Σκαραβαίου από το γάμο του με τη Στέλλα, με την οποία έχουν χωρίσει πριν από χρόνια. Σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη φιλολογία. Η σχέση της με τον πατέρα της δεν είναι πάντοτε ομαλή. Τον Σκαραβαίο τον απασχολεί η σχέση με την κόρη του, καθώς αγωνιά αν είναι καλά, ποιες είναι οι φιλίες και οι ερωτικές της σχέσεις και νιώθει ενοχές επειδή δεν καταφέρνει να είναι κοντά της όσο θα ήθελε.

Ηρακλής (Γιάννης Μηλιώτης)

Ο γιος της Μάρθας αναπτύσσει περίεργη συμπεριφορά και βουτάει στις εξαρτήσεις, όταν κλυδωνίζεται ο γάμος των γονιών του. Είναι ένας συνεχής πόλος άγχους και δοκιμασίας για την Μάρθα, η οποία δεν το βάζει ποτέ κάτω μαζί του.

Τραχανάς

Η αχώριστη παρέα του Σκαραβαίου, ένα πανέξυπνο λυκόσκυλο. Πιστός και προστατευτικός, ο Τραχανάς βρίσκεται στο πλευρό του Σκαραβαίου στις όμορφες στιγμές, στις βόλτες, στα ταξίδια αλλά και στα δύσκολα.

Ο Σκαραβαίος σειρά: Ποιοι είναι οι ηθοποιοί

Σενάριο: Ευτυχία Γιαννάκη, Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Σεναριακή ομάδα: Αντώνης Λιακόπουλος- Ελεάνα Βραχάλη
Πρωτότυπη Μουσική: Ειρήνη Σκυλακάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Δούρος
Παραγωγός: Διονύσης Παναγιωτάκης
Παραγωγή: Primavisione

Ηθοποιοί
Γιάννης Τσορτέκης (Σκαραβαίος)
Γιώργος Πυρπασόπουλος (Μάκης)
Μαρία Παπαφωτίου (Μάρθα)
Νικολέττα Καρρά (Μαργαρίτα)
Αλεξάνδρα Ταβουλάρη (Κατερίνα)
Βάσω Καβαλιεράτου (Ελευθερία)
Κωνσταντίνος Λιάρος (Κώστας)
Σοφίνα Λαζαράκη (Χλόη)
Γιάννης Μηλιώτης (Ηρακλής)

Στο ρόλο της Έλενας η Ράνια Οικονομίδου
Στο ρόλο του Διοικητή ο Μανώλης Μαυροματάκης
Στο ρόλο του Δημήτρη ο Θοδωρής Κατσαφάδος
Και ο Τραχανάς!

*Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν διαφορετικοί guests.