Νηστεία
Νηστεία

6 συνταγές για νηστίσιμα γλυκά της γιαγιάς το 2024

Κατά τη διάρκεια της νηστείας, πολλοί αναζητούν νέους τρόπους να απολαύσουν γλυκές απολαύσεις που να ανταποκρίνονται στις διατροφικές τους ανάγκες

Νηστεία
Νηστεία

Εάν αναζητάτε έμπνευση για νηστίσιμα γλυκά, εδώ σας προσφέρουμε έξι νόστιμες συνταγές που θα ικανοποιήσουν την πιο απαιτητική γλυκοφιλία σας. Υπάρχουν νηστίσιμα γλυκά ταψιού, νηστίσιμα γλυκά με σιμιγδάλι και ταχίνι.

1. Μελομακάρονα: Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά κατά τη διάρκεια της νηστείας. Αυτά τα αρωματικά, αρωματικά γλυκά φτιάχνονται με συστατικά όπως ελαιόλαδο, αλεύρι, καρύδια και σιρόπι από μέλι, που τα καθιστούν ιδανικά για νηστεία.

2. Χαλβάς: Ο χαλβάς είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα που μπορεί να παρασκευαστεί με νηστίσιμα υλικά όπως σιμιγδάλι, αμύγδαλα, και σιρόπι από γλυκό τριαντάφυλλο ή μέλι. Αυτό το εύκολο στην παρασκευή γλυκό θα σίγουρα κλέψει την καρδιά σας.

3. Λαδοκούλουρα: Τα λαδοκούλουρα είναι μια κλασική νηστίσιμη γλυκιά λιχουδιά. Με συστατικά όπως ελαιόλαδο, αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα, αυτά τα αφράτα και αρωματικά κομμάτια γλυκού είναι ιδανικά για ένα γρήγορο επιδόρπιο.

4. Παξιμάδια: Τα νηστίσιμα παξιμάδια είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σας ή να απολαυστεί ως επιδόρπιο. Με απλά συστατικά όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και σιρόπι από μέλι, είναι εύκολο να φτιάξετε και ακόμη πιο εύκολο να απολαύσετε.

5. Φρουτοσαλάτα: Μια φρουτοσαλάτα είναι μια ευπροσάρμοστη και δροσερή επιλογή για γλυκιά απόλαυση κατά τη διάρκεια της νηστείας. Με φρέσκα φρούτα όπως πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια και σταφύλια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει τις γευστικές σας επιθυμίες.

6. Ρυζόγαλο: Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.