Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022;

Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα 2022.

Το θέμα που ρωτούν πολλοί γονείς είναι την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα διδακτήρια μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 24 Απριλίου 2022, αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές του Πάσχα θα έρθουν 7 μέρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Απριλίου θα είναι η τελευταία ημέρα που θα γίνει μάθημα στα σχολεία όλης της χώρας.

Την Μεγάλη Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία και θα παραμείνουν για 15 μέρες. Πολλοί ρωτούν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές μετά τις διακοπές του Πάσχα. Η απάντηση είναι απλή. Θα επιστρέψουν μετά από δύο εβδομάδες.

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα είναι ένας γρίφος μιας και προς το παρόν δε υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα είναι ένας γρίφος
Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα είναι ένας γρίφος.

Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν και πάλι οι αίθουσες, πιθανότερη είναι η Τρίτη 3 Μαίου 2022. Πολλοί μπορεί να απορήσουν αλλά δεν χρειάζεται μιας και η Πρωτομαγιά είναι η αιτία.

Η Πρωτομαγιά πέφτει φέτος Κυριακή και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, ο εορτασμός της μεταφέρεται την επομένη. Έτσι έρχεται ένα άλλο τριήμερο για τους εργαζόμενους με το που θα μπει ο Μάης. Και δεν θα είναι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους μαθητές.

Φέτος πιθανότατα να εορταστεί τη Δευτέρα 2 Μαίου, κι έτσι οι μαθητές να ξεκουραστούν για ακόμη μία ημέρα.