Πότε ανοίγουν σχολεία Σεπτέμβριο 2022;

Γονείς και μαθητές θέλουν να ξέρουν πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία για να κάνουν το προγραμματισμό τους όσον αφορά τις διακοπές τους

Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν και να απολαμβάνουν οι μαθητές τις διακοπές του καλοκαιριού, ωστόσο θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα ανοίξουν ξανά. Και βέβαια παρατηρούμε ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σύγκριση με πέρσι. Θα ανοίξουν όπως και πέρσι. Για το αν θα πρέπει να φορούν μάσκα οι μαθητές αυτό θα αποφασιστεί ύστερα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουμε αρχές Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν κλείσουν τα σχολεία οι μαθητές δεν φορούσαν μάσκες στις τάξεις. Μόνο οι εξετάσεις έγιναν με την χρήση μάσκας. Φέτος όλα θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα είναι δύο εβδομάδες πριν στα διδακτήρια. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν και οι σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Επειδή, ωστόσο η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, ενώ δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι οι μαθητές προσέρχονταν στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος, θα δείτε μια υπέροχη είδηση από την Κρήτη. Το βραβείο «εκπαιδευτικός της χρονιάς» κέρδισε ένας νέος δάσκαλος, που κατάφερε να μεταμορφώσει ένα σχολείο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στην Κρήτη. Ο Χάρης Γεωργιακάκης, ο οποίος χρειάζεται να οδηγεί κάθε μέρα 100 χιλιόμετρα, τονίζει ότι «δάσκαλος δεν είναι αυτός που διδάσκει αλλά αυτός που εμπνέει».