Πως
πως

Πως φτιάχνουμε την ταραμοσαλάτα της γιαγιάς; Εύκολη συνταγή

Δείτε μια εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε την δική σας ταραμοσαλάτα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή της γιαγιάς

ταραμοσαλάτα της γιαγιάς
Ταραμοσαλάτα της γιαγιάς

Η ταραμοσαλάτα της γιαγιάς, μαζί με την λαγάνα αποτελούν αχτύπητο δίδυμο την Καθαρά Δευτέρα και κατά την διάρκεια της Σαρακοστής.

Ο ταραμάς, είναι ο αριστοκράτης από τη θάλασσα!

Προέρχεται από τα αυγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου και είναι το γνωστό “χαβιάρι” των Ελλήνων.

Όπως τα “ξαδερφάκια” του, το μαύρο χαβιάρι και το αυγοτάραχο, θεωρείται μια εκλεπτυσμένη γεύση.

Συνήθως φτάνει στο τραπέζι μας ως ταραμοσαλάτα, ιδανική συντροφιά για παραδοσιακές νηστίσιμες μέρες ή κάθε εξόρμηση για ουζάκι και θαλασσινά.

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, δημιουργείται ένα πικάντικο ορεκτικό, οι ταραμοκεφτέδες, που συνδυάζονται αρμονικά με ούζο και ρακή.

Και όλο και περισσότερο, οι εμπνευσμένοι σεφ προσθέτουν μερικούς κόκκους ταραμά για να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση σε πιάτα με θαλασσινά ή ψάρια. Και όλα αυτά εμπνευσμένα από τις γιαγιάδες μας όταν μας έφτιαχναν ταραμοσαλάτα.

Λευκός ή ροζ ταραμάς;

Στην αγορά, βρίσκουμε δύο είδη ταραμά: το λευκό και αυτό με έντονο ροζ χρώμα.

Αυτό το τελευταίο έκανε την εμφάνισή του πριν μερικές δεκαετίες, προσθέτοντας χρωστικά στον κοινό λευκό ταραμά.

Ο λευκός ταραμάς θεωρείται πιο ποιοτικός, καθώς έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο και λιπίδια, δεν είναι κατάλληλος για αυτούς που πάσχουν από υψηλή πίεση ή υπερχοληστερολαιμία.

Παρόλα αυτά, η κατανάλωσή του με μέτρο είναι επιτρεπτή και ακόμη συνιστάται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής για τους λάτρεις του.

Παρόλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι ο ταραμάς είναι ένας αριστοκράτης από τη θάλασσα, που προσφέρει μια απόλαυση γεύσης με μέτρο και ευαισθησία.

Πως φτιάχνουμε την ταραμοσαλάτα της γιαγιάς; Μια Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

2 Κουταλιές της σούπας γεμάτες λευκό ταραμά 90γρ
1 Πατάτα μικρή βρασμένη
1 Μικρο κρεμμύδι φρέσκο
4 χοντρές φέτες ψωμί
Μισο ποτ του νερού λάδι
Χυμό από δυο λεμόνια

Εκτέλεση
Στο μπλεντερ ρίχνω πρώτα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τα διαλύω στην συνέχεια ρίχνω και τον ταραμά κ μετά το ψωμί μουλιασμένο και σε λίγο την πατάτα, συνεχίζω το χτύπημα ρίχνω το λεμόνι!

Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρω.