Νηστεία του τίμιου σταυρού 2024: Πότε είναι;

Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του Χριστιανισμού. Είναι το σύμβολο της θυσίας του Χριστού για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα ξύλινο σταυρό, πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. Ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους το 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ. Η σταύρωση ήταν ένας σκληρός και βασανιστικός θάνατος.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα σύμβολο της νίκης του Χριστού πάνω στον θάνατο και στη σατανεία.

Ο Χριστός πέθανε στον Σταυρό, αλλά αναστήθηκε από τους νεκρούς τρεις ημέρες μετά. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα σύμβολο της αγάπης του Χριστού για τους ανθρώπους. Ο Χριστός πέθανε για να σώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους. Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα σύμβολο της ελπίδας για τη σωτηρία.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα σύμβολο της νίκης του Χριστού πάνω στον θάνατο και στην αμαρτία. Ο Σταυρός του Χριστού είναι ένα σύμβολο της αγάπης του Χριστού για τους ανθρώπους και της ελπίδας για τη σωτηρία.

Εκείνη την μέρα γιορτάζουν όσοι έχουν το όνομα Θεοκλής, Θεοκλέας, Θεόκλεια, Σταύρος, Σταυριανός, Σταύρακας, Σταυράκιος, Σταυρής, Σταυράκης, Σταυρούλα, Σταυριανή, Σταυρίνα, Σταυρία.

Μια μεγάλη ημέρα για την εκκλησία μας. Είναι μια ημέρα νηστείας αλλά όχι αργίας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου είναι μια μεγάλη γιορτή και μια μέρα νηστείας. Γιορτάζουμε την ύψωση του τίμιου σταυρού.

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού φάνηκε στο θαυμαστό όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στα 312, ενώ βάδιζε εναντίον του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη.

Οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν ότι ο αυτοκράτορας είδε στον ουρανό, ημέρα μεσημέρι, το σημείο του σταυρού, σχηματισμένο με αστέρια, και την επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ», επίσης σχηματισμένη με αστέρια.

Από εκείνη την ώρα έδωσε διαταγή το σημείο αυτό να γίνει το σύμβολο του στρατού του. Ο εχθρός κατατροπώθηκε και ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτωρ του απέραντου κράτους. Δεν είχε καμιά αμφιβολία ότι η δύναμη του Σταυρού του είχε χαρίσει αυτή την περήφανη νίκη, γι’ αυτό προσέγγισε τον χριστιανισμό.

Τι τρώμε του Σταυρού;

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, κάνουμε αυστηρή νηστεία. Είναι σαν την νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής. Δεν τρώμε λάδι.