Ημέρα Ελληνικού σινεμά 2024: Πότε είναι

Πότε το εισιτήριο για να δεις σινεμά θα είναι 3 ευρώ;

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες
Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά 2024

Ημέρα Ελληνικού σινεμά 2024: Μια μέρα θεσμός επιστρέφει και θα μπορέσεις να δεις μόνο με 3 ευρώ το εισιτήριο μιας και έρχεται η γιορτή του Ελληνικού κινηματογράφου.

Η γιορτή του Ελληνικού σινεμά 2024 επιστρέφει με φτηνό εισιτήριο και «δυνατές» προβολές μόνο για μία ημέρα. Δείτε πότε έρχεται αυτή η ημέρα όπου θα υπάρχει απίστευτη έκπτωση στο εισιτήριο.

Και όμως υπάρχει και η παγκόσμια ημέρα σινεμά όπου το εισιτήριο για να παρακολουθήσει κάποιος την αγαπημένη του ταινία στο σινεμά είναι 3 ευρώ.

Η ημέρα σινεμά 2024 είναι μια γιορτή που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες.

Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια.

Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ.

Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια, όπου ήρθε η παγκόσμια ημέρα σινεμά. Αυτή την ημέρα, η παρακολούθηση της αγαπημένης μας ταινίας στα σινεμά θα κοστίσει μόνο 3 ευρώ.

Το σύνολο της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων (4) ετών θα είναι προσβάσιμο για το κοινό στις 26/3/2024 στις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας, τον φυσικό χώρο της κινηματογραφικής ταινίας, με τιμή εισιτηρίου μόλις 3 ευρώ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) που θεσπίζει την δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου».