Πότε
Πότε

Φαμαγκούστα σήριαλ: Πότε παίζει στο Mega;

Famagusta: Τι σημαίνει η λέξη Φαμαγούστα της νέας δραματικής σειράς του Mega – Κάθε πότε παίζει και ποιοι είναι οι ηθοποιοί

Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει
Κάθε πότε παίζει

Κάθε πότε παίζει η σειρά Φαμαγκούστα και ποιοι είναι οι ηθοποιοί;

Πολλοί που βλέπουν την σειρά Φαμαγκούστα κάθε Κυριακή και δεν γνωρίζουν τη σύνδεση της λέξης Famagusta με την Αμμόχωστο, αλλά και την ιστορία της.

Μια σπουδαία σειρά που υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Όμως, σε πολλούς προξενεί εντύπωση το όνομα της σειράς. Αλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη Φαμαγκούστα.

Πρόκειται για την Αμμόχωστο και τη λατινική ονομασία της. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε παγκόσμια γνωστό τουριστικό θέρετρο, μεταξύ του 1960 και 1974, λόγω της αμμώδους παραλίας της.

Μία συγκλονιστική ιστορία με φόντο την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, και ξεδιπλώνεται στο MEGA.

Πρωταγωνίστριες οι οικογένειες Σέκερη και Κούρτη. Το σίριαλ περιγράφει τη ζωή των δύο οικογενειών και των ανθρώπων που τις περιβάλλουν με κεντρικό σημείο αναφοράς μία οικογενειακή τραγωδία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974.

Όλα ξεκινούν τη στιγμή που μία νεαρή μητέρα τρέχει για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, κρατώντας τον τριών μηνών γιο της στην αγκαλιά της, αλλά πέφτει αναίσθητη από το ωστικό κύμα μιας βόμβας. Όταν ξυπνάει, το παιδί της έχει χαθεί.

Κάθε πότε παίζει η σειρά Φαμαγκούστα και ποιοι οι ηθοποιοί;

Η σειρά παίζει στην τηλεόραση κάθε Κυριακή.

Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει
Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει

Πρωταγωνιστές της είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και νεότεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Συγκεκριμένα, το βασικό καστ αποτελείται από τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Χρήστο Δούλη, Αντρέα Γεωργίου, Γιώργο Ζένιο, Γρηγόρη Βαλτινό, Αιμιλία Υψηλάντη, Στέφανπ Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλή Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλη Κακουριώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Αντωνίρυ, Γρηγόρη Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκή, Ανδρέα Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου και τα παιδιά Άγγελο Γεωργίου και Αντρέα Χριστοδούλου, ενώ στο πρώτο επεισόδιο παίρνει μέρος και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Ο β’ κύκλος της τηλεοπτικής σειράς «Famagusta» κάνει πρεμιέρα απόψε (07/04) το βράδυ, στις 22.40, στο Mega.