Sport pass 2024 επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινά η πληρωμή;

Sport Pass ύψους 300 ευρώ για χιλιάδες μαθητές από το Υπ. Παιδείας – Ποιοι είναι δικαιούχοι

sport pass 2024, δικαιουχοι, αιτηση, πληρωμη
Ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα

Τι είναι το sport pass 2024, ποιοι θα είναι δικαιούχοι και πότε θα γίνει η αίτηση για να έρθει και η πληρωμή;

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές συγκεκριμένης τάξης από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν.

Το νέο, αυτό, επίδομα απευθύνεται σε περίπου χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πιο συγκεκριμένα κριτήρια και αναμένεται να γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το sport pass θα είναι ένα voucher για τους μαθητές. Δεν είναι για όλους αλλά για συγκεκριμένους δικαιούχους που θα δουν την πληρωμή εφόσον κάνουν αίτηση.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δικαιούχοι θα είναι οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Η πληρωμή του sport pass θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα δοθεί ύστερα από αίτηση που θα κάνουν οι γονείς των δικαιούχων.

Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την ενίσχυση της άθλησης και αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία.

Η δράση έχει ως σκοπό να ενισχύσει τον αθλητισμό και να στρέψει τη νεολαία σε υγιείς τρόπους εξάσκησης, ενώ η σχετική διάταξη αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του Υπουργείου Παιδείας ως εξής:

«Sport Pass» Voucher στον Αθλητισμό: Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές.

Δυνητικοί δικαιούχοι: Μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια: 35.000 μαθητές.

Ποσό Voucher: 300€.