Α21 αίτηση 2024: Πότε ανοίγει

Πότε ξεκινά η αίτηση α21 για το επίδομα παιδιού το 2024

α21 αιτηση 2024
Πότε πρέπει οι οικογένειες να κάνουν αίτηση α21 για το επίδομα παιδιού το 2024

Πότε ανοίγει η αίτηση και πότε μπαίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 το 2024;

Το επίδομα πληρώνεται στους δικαιούχους κάθε έτος, ανά δίμηνο, με κατάθεση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα πληρωμής.

Συγκεκριμένα, το επίδομα για κάθε δίμηνο του έτους μπορεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του συγκεκριμένου έτους.

Πότε κάνετε αίτηση για το επίδομα παιδιού 2024 Α21 (ΟΠΕΚΑ);

Αλήθεια, ξέρετε πότε κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ, για το επίδομα παιδιού Α21 του 2024; Δεν είναι πάντα ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Το επίδομα παιδιού 2024 από τον ΟΠΕΚΑ, πληρώνεται στους δικαιούχους έπειτα από την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα.

Για να μπει το επίδομα παιδιού ή επίδομα τέκνων, θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα α21 που είναι διαθέσιμη για αιτήσεις.

Η πλατφόρμα για να κάνετε αίτηση, ανοίγει την ίδια μέρα που γίνονται οι πληρωμές του επιδόματος και κλείνει 20 μέρες πριν την καταβολή του.

Για παράδειγμα η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού πληρώθηκε 31 του Μάη. Την ίδια ώρα άνοιξε η πλατφόρμα για να κάνετε την αίτηση και θα μπορείτε να το κάνετε μέχρι 7 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν την πίστωση της γ δόσης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα κάνουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να πάρει κανένας τα χρήματα του πρώτου διμήνου κάθε νέου έτους για το επίδομα, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του προηγούμενου φορολογικού έτους. Επίσης γίνεται διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο.

Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Taxisnet. Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 μπορούν να υποβάλουν αίτηση ΕΔΩ.

Διευκρινίζεται ότι ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το επίδομα παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2024

Το επίδομα παιδιού 2024 καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, ανά δίμηνο. Γίνεται με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβολής.

Έτσι, η πληρωμή της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού, γίνεται 31 Μαρτίου 2024, η πληρωμή της δεύτερης δόσης στις 31 του Μάη 2024, της τρίτης στις 31 Ιουλίου, της τέταρτης δόσης θα πιστωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, της πέμπτης δόσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2024 και από τις 20 μέχρι 23 Δεκεμβρίου η έκτη δόση.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι για να πάρετε το επίδομα παιδιού ή επίδομα τέκνων 2024, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη και άρα δεν θα έρθει ποτέ η πληρωμή.

Ποιοι είναι οι πίνακες για το επίδομα τέκνων;

Οικογένειες με 2 γονείς και 2 παιδιά, που έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ θα είναι στην πρώτη εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, θα πάρουν επίδομα παιδιού. Το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να είναι από 12.001 ευρώ μέχρι 20.000 ευρώ. Μπαίνουν στην Β εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένειες με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα από 20.000 ευρώ μέχρι 30.000 ευρώ θα είναι στην Γ εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένειες με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.250 ευρώ, εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα. Με εισόδημα από 10.501 ευρώ μέχρι 17.500 ευρώ, εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα από 17.501 ευρώ μέχρι 26.250 ευρώ. Εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα.

Και η οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά θα πάρει επίδομα. Θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 13.500€. Εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα. Από 13.501 ευρώ μέχρι 22.500 ευρώ στην δεύτερη και από 22.501 ευρώ μέχρι 33.750 ευρώ στην τρίτη κατηγορία.

Πότε μπαίνουν τα χρήματα του επιδόματος παιδιού στα ΑΤΜ

Τα χρήματα του επιδόματος παιδιού στα ΑΤΜ μπαίνουν λίγες ώρες νωρίτερα. Την προηγούμενη της πληρωμής, αν είναι εργάσιμη και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.