Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Ανησυχία για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Εύβοια

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Διαβάστε ακόμα

Πότε βγαίνει το Lucifer season 6;

Πρόκειται για μια σειρά που έχει αγαπηθεί από πολλούς...

Πότε ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους;

Δεν δόθηκε κάποια στάνταρ ημερομηνία. Δόθηκε ένας χρονικός ορίζοντας...

Πότε βγαίνουν οι μεταθέσεις στρατιωτικών 2021;

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση αυτή την στιγμή. Σύμφωνα...

Αναστολή εργασίας 2021: Μέχρι πότε ισχύει;

Παρακάτω θα δείτε όσον αφορά τον Ιούνιο. Δείτε μέχρι...

Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 αίτηση: Ποια τα βήματα

Οι φετινές αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού 2021-2022, είναι πια παρελθόν....

Ανησυχητικά τα ευρήματα βλέποντας τα κρούσματα του κορονοϊού στην Εύβοια και παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ.

Εντοπίζονται δύο νέες περιοχές ανάμεσα σε αυτές και η Εύβοια με επιδημιολογικό όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, φορτίο. Δυστυχώς ανέβηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Εύβοια σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση από τον ΕΟΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είναι γενικά και δεν είναι λεπτομερής όσον αφορά τις περιοχές στην Εύβοια που έχουν οι κάτοικοι της κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύβοια: Έπινε καφέ και είδε κάτι το περίεργο

Νέα από την Κύμη: Μία κίνηση αγάπης μέσα στον κορονοϊό!

Κορονοϊός: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις – Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η Εύβοια βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς μετρούσε πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα – από 1 έως 4 κρούσματα λοίμωξης Covid-19 ανά 100.000 πληθυσμού.

Ανέβηκαν τα κρούσματα στην Εύβοια

Ωστόσο, η Εύβοια ανεβαίνει ακόμη πιο γρήγορα τη σχετική κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Η εξέλιξη στην Εύβοια δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ευκολία με την οποία εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

Σημειωτέον ότι η Εύβοια είναι όμορη με την Αττική που έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της επιδημίας στην Ελλάδα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr.

Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος με κορονοϊό στον κόσμο

Η εφημερίδα Guardian, πραγματοποίησε μια σειρά συνεντεύξεων αναδεικνύοντας καθυστερήσεις και λάθη που σημειώθηκαν στην επαρχία Ουχάν. Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, «αυτό που δεν μπορούσε να γνωρίζει ο Λαν ήταν πως ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα ενός νέου, εξαιρετικά μεταδοτικού κορονοϊού που θα σκότωνε περισσότερους από 2.500 ανθρώπους στην πόλη του και θα ξεχυνόταν στον κόσμο, μολύνοντας περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι στιγμής και σκοτώνοντας περισσότερους από 95.000.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιέγραψε το ξέσπασμα της Covid-19 ως τη χειρότερη παγκόσμια κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». «Νόμιζα πως είχα κρυολογήσει. Δεν είχα ιδέα», υπογραμμίζει ο Λαν.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, προτού ο Λαν αναρρώσει μετά από περισσότερες από 20 ημέρες στο νοσοκομείο, τα νέα για μία μυστηριώδη ασθένεια είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν στην Ουχάν.