Πότε κάνουμε φορολογική δήλωση το 2024;

Πότε μπορεί κάποιος να κάνει τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2023 – Ποια ημερομηνία ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 – Τι αλλάζει το 2024 με την φορολογική δήλωση

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις το 2024
φορολογικές δηλώσεις το 2024

Σε λίγους μήνες ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2024 μέσω Taxisnet. Το θέμα είναι πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αφού πρώτα κάνουμε σύνδεση με κωδικούς taxisnet.

Πολλοί ρωτούν μέχρι πότε θα κάνουν την φορολογική τους δήλωση, τι αλλάζει από φέτος και αν θα υπάρξει παράταση.

Το 2023, η βασική διαφορά για την φορολογική δήλωση, ήταν στο έντυπο Ε3, το οποίο ήταν προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έπρεπε να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά βιβλία, τα myData.

Ωστόσο, οι υπόχρεοι είχαν τη δυνατότητα διορθώσεων στα ποσά που είχαν προσυμπληρωθεί.

Τι αλλάζει το 2024 με την φορολογική δήλωση;

Αυτό που αλλάζει το 2024 με την φορολογική δήλωση είναι ότι το έντυπο Ε1 θα είναι έτοιμο από τη φορολογική διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Αυτό ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους που το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να «τσεκάρουν» τα ποσά που θα είναι προσυμπληρωμένα και απλά θα πατήσουν το κουμπί της υποβολής.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, θα εκκαθαριστεί και αυτόματα θα εκδοθεί το αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν κάνουν καμία ενέργεια η δήλωση θα θεωρείται ότι έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ την τελευταία ημέρα που είναι η προθεσμία.

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2024;

Την ίδια χρονική περίοδο με πέρσι ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου 2024.

Θα υπάρχει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2024;

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις. Αυτό φαίνεται να αλλάζει από το 2024.

Με το μέτρο της προσυμπλήρωσης, θα μπει τέλος στο σήριαλ των παρατάσεων που παίζεται κάθε χρόνο

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρώτη δόση του φόρου από την φορολογική δήλωση 2024, θα καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025.

Οι φόροι που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις θα πιστωθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Πώς δηλώνεται ο IBAN

Ο ΙΒΑΝ, δηλαδή ο τραπεζικός λογαριασμός, δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr).

Στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με κωδικούς Taxisnet θα βρείτε το πεδίο που ζητά την δήλωση iban.

Είναι πολύ σημαντικό να δηλωθεί το iban αλλιώς καθίσταται δύσκολη η επιστροφή φόρου.