Τελικά φεύγει η κυτταρίτιδα; Ποιοι οι Μύθοι και αλήθειες

κυτταριτιδα

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες. Μάλιστα όταν συναντιούνται και πιάνουν την κουβέντα, το θέμα είναι γύρω από την κυτταρίτιδα. Και βέβαια αν μια γυναίκα αλλάξει εντυπωσιακά σίγουρα θα αρχίσει να λέει την δικιά της ιστορία.

“Πως μου έφυγε η κυτταρίτιδα” θα είναι το θέμα της συζήτησης και βέβαια η πρώτη απάντηση που θα λάβει θα είναι: Μήπως με ασκήσεις; Στο παρακάτω ρεπορτάζ θα κάνουμε μία προσέγγιση σε λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί.

Μήπως με ασκήσεις;

Η καθημερινή σωματική άσκηση μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του σωματικού λίπους και κατά συνέπεια και της κυτταρίτιδας. Είναι καλό να βάλεις στο πρόγραμμα έναν συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας άσκησης που μειώνει το λίπος και αυξάνει τη μυική μάζα.

Μήπως με ασκήσεις και σωστή διατροφή;

Καλό είναι να εντάξουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στη ζωή μας όπως η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Φάε το μπρόκολο, τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα ζυμαρικά ολικής, την βρώμη και τις φακές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεις τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη. Επίσης, οι λευκοί υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί και μακαρόνια, έχει αποδειχθεί ότι κάνουν την κυτταρίτιδα πιο αισθητή, αφού μετατρέπονται σε γλυκόζη και μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Πως μου έφυγε η κυτταρίτιδα – Μήπως με ασκήσεις και νερό;

Για το τέλος αφήσαμε την πιο εύκολη και απλή συμβουλή: να πίνεις πολύ νερό. Όταν λέμε πολύ, εννοούμε τουλάχιστον 1,5 με 2 λίτρα την ημέρα. Θα μου πεις μόνο το καλοκαίρι; Όχι όλο τον χρόνο πρέπει να πίνεις νερό.  Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό σου, αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα σου και συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης λίπους που οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Κυτταρίτιδα: Εκτός από τις ασκήσεις υπάρχει και κάτι που το έχεις σπίτι σου και κάνει θαύματα

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, η επαρκής πρόσληψη νερού, η διακοπή του καπνίσματος και της καφεΐνης, η συχνή άσκηση και η καθημερινή κατανάλωση γκρέιπφρουτ, αλλά και άλλων φυσικών χυμών από εσπεριδοειδή, πλούσιων σε βιταμίνη C, μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, που πέρα από αισθητικό θέμα μπορεί να εξελιχθεί και σε σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Ο χυμός γκρέιπφρουτ, προλαμβάνει τον σχηματισμό των λιποκυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το μεταβολισμό και αποτοξινώνει το συκώτι.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει την κατακράτηση υγρών, ωφελεί το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ελέγχει την όρεξη και εμποδίζει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Μειώνει επίσης, σύμφωνα με το onmed.gr, τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και την εμφάνιση χολολιθίασης.

Θα χρειαστείτε, την ψύχα από 2 γκρέιπφρουτ και 1 πορτοκάλι και μερικά φύλλα μέντας. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε ελαφρά.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.