Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Δες τι βγήκε κάποτε μέσα από την θάλασσα της Εύβοιας!

Αυτό που θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία είναι νοστιμότατο και κολυμπούσε αμέριμνο κάποτε στα νερά της Εύβοιας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Πάνω από 7 κιλά ζυγίζει το μεγάλο καλαμάρι

Ζυγίζει πάνω από επτά κιλά και όταν το είδε ο ερασιτέχνης ψαράς δεν το πίστευε. Κάλεσε τους φίλους του και το τράβηξαν βίντεο ανεβάζοντας το στο youtube.

Δείτε την φωτογραφία με το μεγάλο καλαμάρι

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος έμεινε με το στόμα ανοιχτό και όχι μόνο οι φίλοι του που το είδαν από κοντά.

θαλασσα καλαμαρι γιγαντιοΤι είναι το γιγάντιο καλαμάρι;

Το γιγάντιο καλαμάρι (γένος Architeuthis) είναι κεφαλόποδο μεγάλων διαστάσεων που ζει σε μεγάλα βάθη στους ωκεανούς. Το γένος μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και οχτώ είδη.

Υπολογίζεται ότι το μήκος των θηλυκών φτάνει μαζί με τα πλοκάμια τα 13 μέτρα και των αρσενικών τα δέκα. Μόνο το κολοσσιαίο καλαμάρι (Mesonychoteuthis hamiltoni), το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος 14 μέτρων είναι μεγαλύτερο. Ο μανδύας του έχει μήκος περίπου 2 μέτρα. Παρά το μεγάλο μέγεθός του, το γιγάντιο καλαμάρι είναι από τα μεγάλα ζώα που έχουν παρατηρηθεί λιγότερο.

​Τις 30 Σεπτεμβρίου 2004, ερευνητές από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών της Ιαπωνίας και της Ομοσπονδία Παρακολούθησης Φαλαινών της Ογκασαβάρα φωτογράφησαν για πρώτη φορά ένα ζωντανό γιγάντιο καλαμάρι στο φυσικό του περιβάλλον. Η ίδια ομάδα κινηματογράφησε επιτυχημένα ένα γιγάντιο καλαμάρι για πρώτη φορά τις 4 Δεκεμβρίου 2006.

Διαβάστε ακόμα