Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

2 μυστικές, εξωτικές και καταγάλανες παραλίες της Εύβοιας

Επειδή το θερμόμετρο ανεβαίνει είναι ώρα να ξεχυθούμε στις παραλίες. Είτε έχετε σκοπό να τις επισκεφτείτε, είτε απλά να τις απολαμβάνετε στον υπολογιστή σας, αυτές οι παρακάτω εξωτικές παραλίες θα σας κάνουν να ρίξετε μπόλικο νερό στο πρόσωπό σας.

Σήμερα θα σε ταξιδέψουμε σε 2 παραλίες της Εύβοιας που πραγματικά είναι τα διαμάντια του νομού και σίγουρα θα ξετρελαθείτε αν δείτε την παραλία Βύθουρη και την παραλία Θαψά.

Δεν είναι δίπλα – δίπλα αλλά αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους. Σου προτείνουμε να μην πας σε μία μέρα και στις 2 αυτές παραλίες. Χρειάζεται να αφιερώσετε σίγουρα μια ολοήμερη εκδρομή.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, οι 2 παραλίες της Εύβοιας που θα σας ταξιδέψουμε λέγονται παραλία Βύθουρη και παραλία Θαψά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παραλίες της Εύβοιας: Λένε ότι δεν υπάρχει πιο ονειρική από την Χιλιαδού!

Παραλίες: Το Σαρακήνικο είναι η εξωτική παραλία της Εύβοιας

Φοβερά νερά, παραδεισένια παραλία και δίπλα από τη Χαλκίδα

Παραλίες Εύβοιας: Θαψά

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο. Πριν μέρες στο evianews.com, προλάβαμε και κάναμε ένα αφιέρωμα για τα Θαψά.

Μάλιστα βρήκαμε και μία φωτογραφία στο facebook που είναι επική. Στο βάθος βλέπεις τον ήλιο ο οποίος καθρεφτίζει στα νερά. Σίγουρα αν δεις ΕΔΩ την φωτογραφία θα πάθεις πλάκα.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περιοχής είναι το γεγονός πως η πλαγιά του βουνού τελειώνει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και στο Αιγαίο πέλαγος.

Πως θα πάμε στην παραλία Θαψά;

Για να φτάσει κανείς στο σημείο, ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Μετά το Τσίλαρο είναι τα Θαψά.

Η παραλία Θαψά και η παραλία Βύθουρη έχουν ένα κοινό. Έχουν την άγρια ομορφιά που απλώνεται στο Αιγαίο.

Έχουν γίνει συνώνυμο της ξενοιασιάς και της απόλαυσης. Η παραλία Θαψά και παραλία Βύθουρη κατακλύζονται κάθε χρόνο από τους λάτρεις των ελληνικών θαλασσών.

Και οι δύο παραλίες της Εύβοιας συνδυάζουν το υπέροχο ευβοϊκό τοπίο, και την καταγάλανη θάλασσα. Με τους σμιλεμένους από τη θάλασσα παράδοξους σχηματισμούς των βράχων, μαγνητίζουν τις αισθήσεις.

Αυτές οι παραλίες της Εύβοιας είναι ένα απίστευτο φυσικό έργο τέχνης.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ στο evianews.com

Διαβάστε ακόμα